Mainos

Ex-hiihtäjän puolustus: Nesteytys myönnetään - se edisti palautumista

Entinen hiihtäjä Jari Räsänen kiistää edelleen tiukasti syyllistyneensä törkeään petokseen. Hän vastasi avustajansa suulla Helsingin käräjäoikeudelle, ettei hän ole koskaan syyllistynyt kiellettyjen aineiden käyttöön.

- Vaatimukset alkuperäisessä oikeudenkäynnissä olivat oikeita. Hän kiistää kiellettyjen aineiden käytön, mutta vuonna -97 tapahtunutta nesteytystä hän ei kiistä. Se edisti palautumista.

Kommentti herätti huvittuneisuutta yleisössä, joka koostuu pääosin urheilu- ja oikeustoimittajista.

Avustaja jatkoi:

- Alkuperäisessä oikeudenkäynnissä oli kyse varastetun kasvuhormonin käytöstä. Käyttö kiistetään. Ja vaikka hän olisi käyttänyt, sitä ei olisi tarvinnut tuoda esiin, asianajaja Jaakko Jyrälä totesi Räsäsen puolesta.

Syyttäjä: Törkeä petos

Syyttäjä on kuitenkin asiasta eri mieltä. Kihlakunnansyyttäjä Mikko Jaatinen totesi syytteessään, että mikäli doping-kulttuurin laajuus ja Räsäsen kiellettyjen aineiden käyttö olisi tullut alkuperäisessä oikeudenkäynnissä esiin, se olisi vaikuttanut oleellisesti käräjäoikeuden silloiseen tuomioon.

Syyttäjän mukaan petos on törkeä muun muassa siitä saadun taloudellisen hyödyn vuoksi.

Räsänen sai STT:ltä aikanaan 130 000 markan (21 864 euron) korvaukset uutisen aiheuttamasta kärsimyksestä. Räsäsen vaatimukset olivat alunperin miljoona markkaa (168 188 euroa).

Syyttäjä vaatii Räsäselle jopa 1 vuoden 8 kuukauden ehdollista vankeutta.

Räsäsen tapaan myös kaikki muut syytetyt kiistivät rikoksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.