Donskoi räjäytti pankin – ratkaisi NHL-finaalin jatkoerässä!

San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi herätti NHL:n loppuottelusarjan henkiin iskemällä jatkoerässä 3-2-ratkaisumaalin Pittsburgh Penguinsin verkkoon. Samalla San Jose kavensi otteluvoitot 1-2:een.

Jatkoerää oli pelattu 12 minuuttia, kun Donskoi sai kiekon maalin takana mukaansa. Hän jätti Pittsburgh-tähden Jevgeni Malkinin taakseen, kääntyi maalille ja laukoi kiekon vastustamattomasti yläpesään maalivahti Matt Murrayn kypärän kautta.

Se oli San Josen seurahistorian ensimmäinen finaalivoitto ja yleisö juhli sen mukaisesti.

Pittsburghin suomalaispuolustaja Olli Määttä kirjasi syöttöpisteen Patric Hörnqvistin 2-1-maaliin.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Donskoi keräsi tehot 1+1 syötettyään Joel Wardin 2-2-tasoitusosuman päätöserässä. Pudotuspelien 21 ottelussa Donskoilla on kasassa 6+6=12 pistettä. Hän on vain maalin päässä Logan Couturen seuraennätyksestä – seitsemän maalia tulokkaana kevään 2011 pudotuspeleissä.

Donskoi on vasta NHL-historian kuudes tulokas, joka on onnistunut maalinteossa Stanley Cupin finaalin jatkoerässä. Uskomattomasti edellinen tässä tempussa onnistunut pelaaja oli Conor Sheary, joka ratkaisi edellisen finaalin. Siitä edellisestä kerrasta oli ehtinyt kulua 30 vuotta.

Seuraava loppuottelu pelataan San Josessa tiistain vastaisena yönä.

Lue myös:

    Uusimmat