Diego Maradona laukoi kohukommentin – joutuu tutkinnan kohteeksi

Diego Maradona sai valmennuspestin Meksikosta 0:24
Videolla kuvaa Diego Maradonan ensiesiintymisestä meksikolaisseuran Dorados de Sinaloan valmentajana. 

Argentiinalainen jalkapallolegenda Diego Maradona on joutunut Meksikossa tutkinnan kohteeksi kehuttuaan hiljattain Venezuelan presidenttiä Nicolas Maduroa. Meksikon jalkapalloliitto tutkii, rikkoiko Maradona liiton eettisiä sääntöjä.

Maradona valmentaa nykyisin Meksikon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Doradosia. Hän lausui kohukommenttinsa sunnuntaina, kun Dorados oli voittanut Tampico Maderon 3–2.

–  Haluan omistaa tämän voiton Nicolas Madurolle ja kaikille venezuelalaisille, jotka kärsivät, Maradona sanoi.

–  Nämä jenkit, maailman sheriffit, luulevat että vain koska heillä on maailman suurin pommi, he voivat pomottaa meitä.

Maradona myös solvasi Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia.

Meksikon jalkapalloliitto kertoi kurinpitokomiteansa tutkivan Maradonan puheita. Liiton eettisissä säännöissä sanotaan muun muassa, että jalkapallon parissa työskentelevien on pysyttävä puolueettomana poliittisissa ja uskonnollisissa asioissa.

Maradona on vuosien varrella ollut läheinen monien Latinalaisen Amerikan vasemmistojohtajien kanssa, ja on tunnetusti myös Maduron kanssa hyvissä väleissä.

Presidentti Maduron johtama Venezuela on parhaillaan poliittisen ja taloudellisen kriisin kourissa. Yli 50 maata, Meksiko mukaan lukien, on tunnustanut oppositiojohtaja Juan Guaidon maan lailliseksi presidentiksi.

Yhtenä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista pidetty Maradona on ollut peliuransa jälkeenkin värikäs persoona ja tullut tunnetuksi monenlaisista skandaaleista.

Lue myös:

    Uusimmat