Mainos

Dibitassut asuvat Luulaaksossa

Dibitassut asuvat värikkäällä Bonecity-planeetalla. He matkustavat hauskoilla avaruusaluksilla ja käyvät koulua kuninkaallisen palatsin vieressä. Elämäniloisen planeetan rauhan rikkoo kuninkaan tyttären, Prinsessan yllättävä katoaminen.

Bonecity on Dibtassujen asuinplaneetan pääkaupunki. Kaupunki on pyöreän muotoinen ja se sijaitsee meren rannalla. Sitä ympäröi valkoisesta marmorista tehty korkea muuri. Muurin osat ovat puolikkaan luun mallisia. Muurin tarkoitus ei ole estää ketään pääsemästä kaupunkiin, vaan portteja on useita eri puolilla kaupunkia. Muuri on rakennettu suojaamaan asukkaita meren tuulilta ja myrskyiltä.

Myös talot kaupungissa ovat luun muotoisia. Osa on pitkiä ja niissä asuu useita perheitä, toiset taas lyhyitä yhden perheen luita. Kerrostaloluitakin on rakennettu ja monet koulut, kaupat ja virastot ovat nekin useamman luun rykelmiä. Kaupungin satama sijaitsee muurin ulkopuolella.Siellä uiskentelee useita kalastusaluksia.

Sisämaan puolella sijaitsee avaruusasema, jonne kaupunkilaiset matkustavat läpinäkyvissä putkissa kulkevilla istuimilla. Ne ovat vähän kuin entisajan junia, kaksi istuinta aina vierekkäin, mutta istuimet kulkevat omaan tahtiin sen mukaan, milloin joku haluaa matkustaa.

Putkia pitkin pääsee myös muihin kaupunkeihin. Isoilla avaruusaluksillakin matkustetaan, mutta niitä käytetään enemmän kaukomatkoihin vieraille planeetoille kuin oman planeetan tutkimiseen. Joskus joku kuitenkin pörrää pienellä raketilla kaupungin yllä, urheilumallisella yleensä, ja herättää vanhemmissa asukkaissa pahennusta. Urheilumalliset alukset, kuten myös avaruusskootterit, ovat tietenkin kaikkien poikien ja nuorten koirien unelma.

Dibitassut ovat syntyneet suomalaisten ja kiinalaisten lasten mielikuvituksen tuotteena. Yhdessä lapset ovat luoneet unelma-animaation ystävyydestä, yhteistyön merkityksestä ja valoisasta tulevaisuudesta.

Mutta mitä tapahtui Prinsessalle? Huhutaan kosijoista, mutta totuus saattaa olla toisenlainen. Mystisten rotanmuotoisten varjojen ilmaantuminen herättää ihmetystä. Ovatko varjot Prinsessan katoamisen takana, vai auttavatko ne seikkailun ratkaisemisessa?

Dibitassut alkaa Juniori-kanavalla 11.4.2010

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.