Diabetesta sairastava poika maireana – Kaapo Kakon pelipaita löysi uuden omistajan

6:46
Videolla Kaapo Kakon TPS:n pelipaita lahjoitetaan uudelle omistajalleen.

MTV etsi Kaapo Kakon jääkiekkoseura TPS:n pelipaidalle arvoistaan lahjoituskohdetta diabetesta sairastavien urheilevien lasten joukosta. Paidalle löytyi onnekas uusi omistaja 11-vuotias Patrik Vasala.

MTV sai lukuisia koskettavia tarinoita useiden eri lajien lapsiharrastajien joukosta, joista nuori poika valikoitui.

Jalkapalloa harrastava ja aktiivisesti urheilun parissa aikaa viettävä Vasala sai tänään perjantaina, diabetekseen sairastumisen 10-vuotispäivänään, superlupaus Kakon pelipaidan. Hymylle ja innostukselle ei näkynyt loppua.

Vasala sairastaa ykköstyypin diabeteksen lisäksi keliakiaa, kuten Kakko.

Vasalan isän entisen ammattijuoksijan Pekka Vasalan mielestä on tärkeää julkisesti tuoda esille sitä, kuinka myös diabeetikoille kaikki on mahdollista urheilumaailmassa.

Kaapo Kakko sekä diabetesta sairastava ammattilaispyöräilijä Joonas Henttala toimivat isä-Vasalan mielestä hienoina esikuvina nuorille.

– Esikuvat ja heidän lähipiirinsä ovat tehneet paljon töitä sairauden hoitotasapainon eteen. Diabeteksen hoidossa terveelliset elämäntavat edesauttavat sairauden hallinnassa ja tasapainossa, Vasala kertoo.

Paidan lahjoitti TPS:n juniorijääkiekon valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi toivoen omasta sekä seuransa puolesta paidan toimivan kannustuksena diabetesnuorille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja