Diabeetikon iho vaatii erityishoivaa – ethän käytä vääriä tuotteita?

Useimmat hankkivat vartalovoiteensa ilman sen suurempaa tarkastelua. Erityisesti diabeetikoiden tulisi kuitenkin kiinnittää huomio myös pieniin printteihin, sillä osa tuotteista ei sovellu heidän iholleen.

Diabeetikon iho on ohuempaa kuin normaali iho ja tämän takia heidän tuleekin kiinnittää erityishuomiota valitsemiinsa ihonhoitotuotteisiin.

– Diabeetikon ihon tulisi pysyä mahdollisimman ehjänä, koska rikkoutuessa diabeetikon haavaumat eivät parane kovin hyvin ja niihin voi syntyä tulehduksia, Stockmannin kosmetiikkaneuvoja kertoo.

– Diabeetikon iho on tavallista alttiimpi myös infektioille, joten huolellinen, päivittäinen ihonhoito on tärkeää. Suosittelen käyttämään diabeetikoille suunnattuja tuotteita. Ihon suojaus on nimittäin äärimmäisen tärkeää.

"Jotkut ihoa ohentavat ainesosat eivät ole diabeetikon parhaaksi"

Joissakin ihonhoitotuotteissa lukee esimerkiksi teksti ”ideal for diabetics” ja tällöin tuotetta voi käyttää lähestulkoon huoletta. Stockmannin kosmetiikkaneuvojan mukaan kyseinen teksti on kuitenkin harvinainen erityisesti suomalaisissa tuotteissa.

– Kyllä diabeetikko voi käyttää sellaisiakin tuotteita missä tätä tekstiä ei ole, mutta aina on varmempi käyttää tuotteita, jossa teksti esiintyy. Tällaiset tuotteet on suunniteltu erityisesti diabeetikon ihon tarpeisiin soveltuvaksi.

Miksi kaikki tuotteet eivät sovellu diabeetikoille?

– Jotkut ihoa ohentavat ainesosat eivät välttämättä ole ihan diabeetikon parhaaksi, mutta tämä on usein mainittu tuotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja