Detroit Red Wings palkkasi suomalaisvalmentajan Pohjois-Amerikkaan

Detroit Red Wings on palkannut suomalaisen Roope Koistisen, 30, organisaatioonsa kuuluvan AHL-joukkue Grand Rapids Griffinsin maalivahtivalmentajaksi.

– Olemme innoissamme saadessamme Roopen valmennusryhmäämme. Hän tuo mukanaan runsaasti kokemusta maalivahtien kehittämisestä Kärpistä, ja olemme innoissamme, että saamme hänet työskentelemään meidän maalivahtiemme kanssa Grand Rapidsissa, Griffinsin GM Shawn Horcoff sanoi tiedotteessa.

Koistinen toimi Oulun Kärpissä eri rooleissa vuodesta 2014 alkaen. Hän oli Kärppien nuorten maalivahtivalmennusvastaava ja operoi U20-joukkueessa maalivahtivalmentajana vuodesta 2019 tähän vuoteen.

Koistinen on ollut koulimassa Kärpistä eteenpäin muun muassa Justus Annusta, Joel Blomqvistia ja Leevi Meriläistä.

– Kärpät haluaa toivottaa Roopelle oikein paljon onnea ja tsemppiä matkaan sekä kiittää häntä valtavan hienosta työstä, jota hän on tehnyt meidän nuorten maalivahtien kanssa! Hän on vienyt heitä kohti unelmiaan, ja tämä vuosien työ aukaisee nyt Roopelle mahdollisuuden tavoitella omia unelmiaan. Seuraamme varmasti Roopen urakehitystä maailmalla, ja pidämme hänelle peukkuja, Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen kommentoi seuran tiedotteessa.

Koistinen on toiminut kaudesta 2018–19 lähtien myös Suomen nuorisomaajoukkueiden maalivahtivalmentajana, viimeisimmäksi U17-joukkueessa.

Koistisen jatkossa edustama Grand Rapids Griffins on NHL-seura Detroit Red Wingsin AHL:ssä pelaava farmijoukkue.

Lue myös:

    Uusimmat