Design Plus -palkinnot Arabialle ja Iittalalle

Frankfurtin Ambiente-muotoilumessuilla (15.-19.2.2002) jaettavista Design Plus -palkinnoista neljä tuli Suomeen. Palkittavien joukossa on kolme Arabian tuoteryhmää sekä Iittalan Essence-lasikarahvi.

Arabian palkitun Air-vuokasarjan on suunnitellut Harri Koskinen, Fire-kynttilänjalat Nathalie Lahdenmäki ja Space-astiaston Richard Meier. Kaikki kolme kuuluvat viime vuonna lanseeratun viiden uuden tuotekonseptin kokonaisuuteen.

Iittalan palkittu karahvi puolestaan on tammikuussa 2002 julkistetun Essence-lasiston kaadin. Suunnittelija on Buenos Airesissa syntynyt ja Zürichissä työskentelevä Alfredo Häberli. Essence on niittänyt kunniaa jo aiemmin tänä vuonna Pariisissa, jossa se palkittiin Maison & Objet -messuilla Les Découvertes (eli löydöt) -palkinnolla.

Design Plus -palkintojen jaosta päättää kansainvälinen tuomaristo. Palkittavilta tuotteilta vaaditaan korkeaa laatua, joka merkitsee tuotteen edeltäjiä parempaa toiminnallisuutta. Lisäksi tuotteelta vaaditaan ympäristöystävällisyyttä, kauneutta ja käytännöllisyyttä.

Tämän vuoden messuilla palkitaan 38 tuotetta. Kilpailuun ilmoitettiin 920 tuotetta 353 näytteilleasettajalta.

(MTV3)kuvat: Arabia ja Iittala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja