Dennis Rafkinin kassi:

  • 3 ahventa
  • tuoretta pastaa
  • vasikan munuaisia
  • mango
  • 5 tomaattia
  • rucolaa
  • basilikaa
  • 2 beigeliä

Antti Vahteran ja Dennis Rafkinin menu:

Ahvenkeitto

liemi:

  • 2 kokonaisia ranta-ahventa
  • 1 sipuli
  • 1/2 tl kokonaisia valkopippureita
  • 0,4 l vettä

Fileroi ahvenet, poista kidukset ja huuhtele kylmässä vedessä kalan perkeet hyvin. Laita perkeet kattilaan kylmän veden kanssa. Ala keittää lientä ja kun liemi alkaa kiehua kuori vaahto pois, lisää pippurit ja puolitettu sipuli. Nosta pois liedeltä ja anna perkeiden laskea pohjalle. Siivilöi liemi.

keitto:

  • 4 ranta-ahvenen fileetä
  • 3 perunaa
  • pieni silputtu sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kermaa
  • runsaasti silputtua tilliä
  • mustapippuria
  • suolaa

Leikkaa kuoritut perunat pitkittäin veneen mallisiksi lohkoiksi. Kuullota sipulit ja perunat kattilassa voin kanssa. Lisää kalaliemi ja anna kiehua kypsäksi. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Lisää sekaan viipaloidut ahvenfileet, tilli ja mausteet.

Ahvenvarras, mangokastiketta

Poista ahvenesta kidukset, huuhtele kylmässä vedessä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sivele pintaan vielä oliiviöljyä ja työnnä grillitikku pitkittäin ahvenen läpi. Grillaa 225 asteisessa uunissa noin 10 min.

mangokastike:

  • 3 rkl mangon lihaa
  • 1 kuutioitu pieni tomaatti
  • 2 tl tabascoa
  • mustapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoile ahvenen kanssa.

Täytetyt beigelit

  • 2 beigeliä
  • 1 kuutioiksi leikattu tomaatti
  • puolikas silputtu salottisipuli
  • 1 rkl silputtua basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • puolikas murskattu valkosipulinkynsi
  • mustapippuria myllystä
  • Maldon- suolaa

Halkaise beigelit ja sivele kevyesti oliiviöljyllä. Pariloi parilla pannulla tai 200 asteisessa uunissa muutama minuutti rapeiksi. Täytä toinen beigel tomaattibrusghettalla.

Sekoita kaikki keskenään ja täytä beigel.

Täytä toinen beigel oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla pyöritellyissä rucola salaatinlehdillä. Leikkaa vielä muutama viipale tuoretta mangoa väliin.

Munuaispata

  • 100 g vasikanmunuaisia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • puolikas silputtu salottisipuli
  • mustapippuria myllystä
  • Maldon- suolaa

Irroita munuaiset tertusta ja poista ylimääräiset kalvot sekä rasvat. Leikkaa munuaiset puoliksi tai neljään osaan koosta riippuen. Paista munuaiset oliiviöljyssä sipulin kanssa pinnaltaan rapeiksi ja sisältä jätä punertaviksi, jotta eivät sitkisty. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita keitetyn tuorepastan kanssa.

Dijon- sinappinen munuaispata

  • 100 g vasikanmunuaisia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • puolikas silputtu salottisipuli
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl Dijon- dinappia
  • mustapippuria myllystä
  • Maldon-suolaa

Irroita munuaiset tertusta ja poista ylimääräiset kalvot sekä rasvat. Leikkaa munuaiset puoliksi tai neljään osaan koosta riippuen. Paista munuaiset oliiviöljyssä sipulin kanssa pinnaltaan rapeiksi ja sisältä jätä punertaviksi, jotta eivät sitkisty. Lisää kerma, sinappi ja anna kihahtaa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Sekoita keitetyn tuorepastan kanssa.

Rucola tagliatelle

  • 50 g rucola salaattia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
  • Parmesan -juustoraastetta

Huuhtele rucola salaatti kylmässä vedessä ja kuivaa hyvin. Nosta salaatti monitoimikoneeseen ja anna pyöriä tasaiseksi. Lisää öljy sekaan ohuena nauhana koneen pyöriessä. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile keitetyn tuorepastan kanssa. Raasta pinnalle Parmesan -juuston lastuja.

Mango-jogurtti cocktail

  • 1/2 kuorittu mangohedelmä
  • 1 dl maustamatonta jogurttia

Veistele mangon liha kivestä ja paseraa siivilän läpi lusikalla auttaen mango samettisen tasaiseksi kulhoon. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kuuma kesäpäivänä voit ripotella cocktaillasin pinnalle ripauksen Maldon-suolaa, niin antaa pirteän sivu maun

Lue myös:

    Uusimmat