Cookiepopsit kauramurotaikinasta

Cookiepopseista saat söpöä ja hauskaa tarjottavaa lasten tai vaikka aikuistenkin kutsuille.

Reseptistä tulee noin 30 kpl

Popsit:

1 kpl Myllyn Paras Kauramurotaikinaa

200 g appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa

(sitruunankuoriraastetta)

Päällys:

200 g valkosuklaata (1 levy)

runsaasti erilaisia nonparelleja

Lisäksi:

n. 20 kpl uuninkestäviä pitkiä puisia cocktail- tai grillitikkuja tikkaritikuiksi

Tee näin:

Paista kauramurotaikinalevyt sulatettuina sellaisenaan 200-asteisessa uunissa 10–15 min. Anna levyjen jäähtyä ja murusta ne. Lisää muruseokseen huoneenlämpöinen tuorejuusto käsin tai monitoimikoneen sekoittimella. Kun taikina on paksua ja tasaista, pyörittele siitä tikkaripalloja. Laita palloihin tikut. Laita pallot jääkaappiin ainakin tunnin ajaksi tai pakastimeen joksikin aikaa.

Sulata suklaa esim. mikrossa. Kasta kiinteät kylmät pallojen päät tai pallot kokonaan suklaaseen ja sen jälkeen lautaselle levitettyihin nonparelleihin. Aseta valmiit cookiepopsit pystyyn mukiin, jossa on sokeria (+ sieni) tai vesimeloniin. Laita jääkaappiin ja tarjoile kylminä, jotta pallot pysyvät tikuissaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat