Coloradon joukkoampumisesta murhasyytteet 21-vuotiaalle miehelle, Biden vaatii kongressia kieltämään rynnäkköaseet

Yhdysvalloissa kymmenen ihmistä on kuollut viime yönä ampumisessa ruokakaupassa Coloradossa 1:33
Katso, miltä tapahtumapaikalla näytti ja miten paikalliset kommentoivat iskua.

Coloradon Boulderissa tapahtuneesta joukkoampumisesta tullaan nostamaan kymmenen murhasyytettä teoista epäiltyä 21-vuotiasta miestä vastaan, kertoi Boulderin poliisipäällikkö Maris Herold tiistaina. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on esittänyt kongressille vaatimuksen rynnäkköaseiden kieltämisestä.

Miehen epäillään avanneen tulen ostoskeskuksessa maanantaina iltapäivällä paikallista aikaa. Yksi uhreista oli paikallinen poliisi.

– Poliisit olivat paikalla ostoskeskuksessa muutamien minuuttien kuluttua hälytyksestä. He menivät heti sisään ja havaitsivat epäillyn, mitä seurasi laukaustenvaihto. Epäilty sai osuman, ja myös useisiin poliiseihin osui, Herold kertoi uutiskanava CNN:n mukaan.

Herold tarkensi epäillyn ampujan haavoittuneen jalkaan. Poliisipäällikön mukaan tässä vaiheessa ei ole selvää, ampuiko poliisi miestä.

Epäillyn vammat eivät ole vakavia, ja hänet oli määrä kuljettaa sairaalasta Boulderin piirikunnan vankilaan vielä tiistain aikana.

Motiivi ei vielä selvinnyt

Veritekojen motiivi on edelleen epäselvä. Liittovaltion poliisin FBI:n edustajan Michael Schneiderin mukaan tutkimukset ovat vielä pahasti kesken.

Viranomaiset julkistivat myös joukkoampumisessa kuolleiden nimet. He olivat 20–65-vuotiaita.

Poliisipäällikkö Heroldin mukaan joukkoampumisessa kuolleella poliisilla oli seitsemän lasta, joista nuorin on vasta viisivuotias.

– Emme voi koskaan kiittää häntä ja hänen perhettään riittävästi hänen uhrauksestaan, mutta emme tule unohtamaan sitä, sanoi Boulderin pormestari Sam Weaver.

Biden vaati kongressia kieltämään nopeasti rynnäkköaseet

Presidentti Joe Biden on määrännyt kaikki Valkoisen talon liput laskettavaksi puolitankoon joukkoampumisen vuoksi. 

Biden vaatii kongressia ryhtymään pikaisiin toimiin maan aselakien muuttamiseksi.

–  Minun ei tarvitse odottaa edes minuuttia, saatikka sitten tuntia, jotta voin ryhtyä järkeviin toimiin, joilla säästetään ihmishenkiä tulevaisuudessa. Samalla kehotan poliitikkoja edustajainhuoneessa ja senaatissa toimimaan samoin, Biden sanoi.

–  Tämän prosessin aikana meidän tulisi kieltää rynnäkköaseet, presidentti jatkoi ja muistutti, että kongressi oli pystynyt voittamaan erimielisyytensä vuonna 1994, kun rynnäkköaseet kiellettiin kymmeneksi vuodeksi.

Uutiskanava CNN:n poliisilähteistä saaman vahvistamattoman tiedon mukaan joukkoampumisesta epäilty 21-vuotias mies käytti rynnäkköasetta.

Päivitetty 20.24 Lisätty kappale rynnäkköaseista ja maininta otsikkoon.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 23.3.2021 klo 18.10.

Lue myös:

    Uusimmat