CNN listasi parhaat joulunviettopaikat – Rovaniemi mukana

CNN ehdottaa Rovaniemeä ihanteelliseksi joulunviettopaikaksi, jossa lapset voivat leipoa pipareita joulupukin rouvan kanssa.

Amerikkalainen CNN listasi nettisivullaan parhaat kaupungit joulunviettoon. CNN ehdottaa listassaan myös Rovaniemeä ihanteelliseksi joulunviettopaikaksi.

– Vaikka tarut aina 1830-luvulta asti kertovat Pohjoisnavan olevan joulupukin ja hänen iloisen muorinsa koti, suomalaiset kertovat toisenlaista tarinaa, sivusto vinkkaa.

CNN mainostaa Rovaniemeä ja joulupukin pajaa paikkana, jossa lapset voivat leipoa pipareita joulupukin rouvan kanssa, käydä tonttujen koulussa ja opetella kalligrafiaa.

– Muita alueen nähtävyyksiä ovat Ranuan eläintarha, jossa asuu jääkarhunpentuja, ahmoja ja hirviä, sekä tiedekeskus Arktikum, jossa revontulien salaisuus paljastuu, sivusto kertoo.

Asuinpaikaksi turisteille suositellaan Arctic Snow Hotel -hotellia, josta löytyy saunoja ja porealtaita – siitä huolimatta, että koko komeus on rakennettu jäästä ja lumesta.

Muita ehdotettuja kohteita

Malta

Joulun alla paikalliset avaavat verhonsa ja autotalliensa ovet yleisölle. Tarkoituksena on esitellä seimikuvaelmia, joiden ihasteleminen kuuluu paikalliseen jouluperinteeseen. Jeesuksen syntymäkuvaelma esitetään myös 150 näyttelijän voimin yleisölle.

New York, USA

Rockefeller Centerin luistelurata on jo legenda; joulukuusi on koristanut paikkaa 84 vuotta.

Bath, Englanti

Oletko aina halunnut juhlia joulun ilosanomaa ja Jane Austenin syntymäpäivää samaan aikaan? Bathissa se onnistuu.

Honolulu, Havaiji

Havailijja ei tarvitse kärsiä kylmästä! Joulupukki viihtyy uimahousuissa, ja hänestä on muotoiltu jopa kuusimetrinen Shaka Santa -patsas.

Santa Claus, Indiana

Aitona joulukaupunkina itseään mainostava Santa Claus juhlii joulua vuoden ympäri. Tuhannet lapset kirjoittavat kaupunkiin joulupukkia tavoitellessaan. Vapaaehtoinen ryhmä "tonttuja" on vastaillut lapsille 1930-luvulta lähtien.

Salkkarit-joulukalenteri - Luukku 7 6:33

Lue myös:

    Uusimmat