Citroën tuo Frankfurtiin todellisen lifestyle-auton

Citroën esittelee Frankfurtissa vapaa-ajan maastoautoksi tarkoitetun C4 Cactus M -konseptiauton. Malli muistuttaa 60-luvulla esiteltyä Citroën Méhar -mallia.

Citroën Méhar oli aikanaan legendaarisen 2CV:n eli rättärin maastokykyisempi versio. Malli oli tuotannossa vuosina 1968-1988 eli peräti 21 vuotta. Tänä aikana mallista oli markkinoilla niin etu- kuin nelivetoisia versioita ja autoa vietiin myös Yhdysvaltoihin. Kokonaisuudessaan mallia valmistettiin yli 140 000 kappaletta.

Citroën on jalostanut nyt C4 Cactus mallista maastokelpoisemman version. Tuotantoautoon verrattuna C4 Cactus M:ssä on suorempi tuulilasi, korotettu kori ja suuremmat renkaat. Autosta puuttuvat takaovet ja takapenkille kiivetään laidan yli astinlaudan avulla.

Konseptiauto on suunnattu ennen kaikkea vapaa-ajan käyttöön. Katto-osa mahdollistaa monenlaisten harrastevälineiden kuljettamisen, penkit on valmistettu kosteudelta suojaavalla neopreenikankaalla ja sisätilan lattiat voi huuhdella vedellä jalkatilassa sijaitsevien vedenpoistoaukkojen ansiosta. Hauskana yksityiskohtana täyttyvä kattoa on mahdollista käyttää taittovuoteena tai vaikka telttana.

Lue myös:

    Uusimmat