Mainos

Chrysalis-valaisimet

Kun näkee Chrysalis-valaisimen, on vaikea arvata mistä materiaalista se on valmistettu. Juuri sen materiaali on kuitenkin sen viehkeyden ydin. Pienet valkoiset pumpulat ovat silkkiäistoukan koteloita, kokongeja. Tästä samasta materiaalista tehdään silkkikangasta.

Kiinalaiset keksivät silkin valmistuksen ja onnistuivat pitämään salaisuuden itsellään 3 000 vuotta. Kokongien kiinnitykseen on tarvittu yli 700 käsin tehtyä juotosta.

Valaisimet tehdäänkin käsityönä Thaimaassa, jossa niiden suunnittelija englantilainen arkkitehti Angus Hutcheson nykyään asuu ja tekee suunnittelutyötään. Hänen päämääränään on luoda kuluttajille ekologisia tuotteita, jotka lisäävät hyvinvointia ja joihin voi luoda pitkäikäisen harmonisen suhteen.

Chryslis Sky:n taivutettu alumiinivarsi on norja ja notkea, ilmavirran vaikutuksesta varjostin liikkuu sen päässä ja laittaa valon ja varjot liikkeelle. Valaisimesta heijastuva valo on lempeä ja ystävällinen. Chrysalis muuten tarkoittaa hyönteisen koteloa,siitähän tässä on kysymys!

Chrysalis sarjaan kuuluu kuvien mallien lisäksi kattovalaisimia ja kaksi erilaista pöytämallia, sekä uutuutena mustaksi värjätyistä kokongeista tehdyt versiot.

Kuvauksen valaisimet: JIA home design store, Bulevardi 15, Helsinki, puh 09- 461 461, www.jia.fi

Toimittaja: Hanna Sumari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.