Chrome-selain päivittyy Androidilla – tässä uudistukset

Google on julkaissut Chrome 74 -version selaimestaan myös Androidille. Mukana on samoja uudistuksia kuin tietokoneversiossakin, mutta myös kaikenlaista muuta.

Google Chrome -selaimen datasäästötila (Data saver) on Chrome 74:n myötä nimetty uudelleen kevyttilaksi (Lite mode). Tila auttaa avaamaan verkkosivut nopeammin, sillä se lataa palvelimelta vain sivuston toiminnan kannalta kaikkein oleellisimman sisällön. Googlen mukaan kevyttila voi auttaa vähentämään tiedonsiirtoa jopa 60 prosentilla. Kevyttila on erikseen aktivoitavissa Chromen asetuksista, kuten tähänkin asti.

Chrome 74 tuo Androidille tuen myös vähennetylle liikkeelle Androidilla. Käytännössä älypuhelimen Esteettömyys-asetuksista aktivoitava tila poistaa käytöstä osan puhelimen animaatioista, jotka aiheuttavat pahoinvointia joillekin käyttäjille. Nyt myös Chome-selain tukee toimintoa, mutta verkkosivujen ylläpitäjien on erikseen aktivoitava se omalle sivustolleen. Toiminto on saatavilla vain Android 9 Pie -ohjelmistolla.

Jo aiemmin julkaistu nopeamman verkkosivujen jakamisen toiminto tulee Chrome 74:n myötä yleisemmin jakeluun. Verkkosivun ollessa auki saa Omnibar-hakukenttää koskettamalla näkyviin nykyisen sivun osoitteen, jonka voi helposti yhdellä painikkeella jakaa eteenpäin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Muita uudistuksia ovat muun muassa Chrome-näkymän oikean yläkulman pikavalikkoon lisätty käännöstoiminto, jolla minkä tahansa verkkosivuston voi halutessaan kääntää sekä oletuksena aktivoitu automaattisten latausten esto. Jatkossa käyttäjän on manuaalisesti hyväksyttävä lataus, ennen kuin se käynnistetään.

Googlen Chrome 74 on pian tulossa ladattavaksi Androidille, ja myös iOS-versio seurannee pian perässä. Aiemmin Chrome 74:n tietokoneversio ehätti jo ilmestyä Windowsille, macOS:lle ja Linuxille.

Lisätietoja Chrome 74:n Android-julkaisusta on luettavissa selaimen blogissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja