Chrome 74 julkaistu – tumma tila nyt myös Windowsille

Google on julkaissut Chrome 74 -selainpäivityksen joka tuo odotetun tumman tilan myös Windowsille. Mukana on myös muita uudistuksia, selaimen päivityslokissa valotetaan.

Chrome 74:n merkittävin uudistus on tumman tilan tuominen myös Windows 10:lle. Tila aktivoidaan Windowsin väriasetuksista, joista tumma tila on erikseen valittavissa. Pelkästään Chromelle tummaa tilaa ei näin ollen voi aktivoida. Tilanne on sama myös macOS:llä, jolle tumma tila tuotiin jo aiemmin.

Tumma tila muuttaa Chromen valkoisen taustan tummanharmaaksi ja välilehtinäkymän tummansiniseksi. Myös Omnibox-hakukenttä, näytön ylälaidan kirjanmerkkikuvakkeet ja kolmen pisteen kuvakkeesta avautuva pikavalikko tukevat tummaa tilaa. Sen sijaan muun muassa asetukset ja varsinainen kirjanmerkkivalikko pysyvät valkoisina. Samalla Chromen Incognito-tila saa kuvakkeen, joka erottaa yksityisen ikkunan muutoin ulkoisesti yhtenevästä tummasta tilasta.

Chrome 74:llä voi myös vähentää verkkosivuilla näkyvää liikettä suoraan selaimen asetuksista. Näin esimerkiksi zoom-efektiä tai selausanimaatioita voi yksinkertaistaa, mutta verkkosivujen ylläpitäjien on erikseen lisättävä tuki ominaisuudelle.

Muita Chrome 74:n tuomia uudistuksia ovat muun muassa oletuksena aktivoitu ponnahdusikkunoiden sekä automaattisten latausten esto.

Chrome 74 on nyt julkaistu Windowsille, macOS:lle ja Linuxille.

Lue myös:

    Uusimmat