Christian Louboutin: Rakastan korkokenkiä käyttäviä naisia

Tänään vuosia täyttävä Christian Louboutin tuntee edelleen paloa suunnitella kenkiä.

Ranskalaissyntyinen kenkäsuunnittelija Christian Louboutin viettää tänään 7. tammikuuta syntymäpäiviään. Suunnittelijaherra täyttää 51 vuotta. Muun muassa Sinkkuelämää-sarjassa nähty kenkämerkki tunnetaan huikeista koroista ja punaisista kengänpohjista. Marie Claire -lehti kysyi Louboutinilta, mikä estää suunnittelijaa tylsistymästä 20:n muotibisneksessä vietetyn vuoden jälkeen?

– En ymmärrä tylsyyden konseptia. Alkuperäinen haluni suunnitella kenkiä on edelleen sama. En voi antaa itselleni lupaa tylsistyä tai polttaa itseäni loppuun. Jos näin tapahtuu, ihmiset näkevät sen suunnittelussani. Muoti ei ole kiinnostavaa, jos se tulee ei-inspiroivasta paikasta. Rakastan elämää ja olen hyvin huoleton luonne – se näkyy työssäni, Louboutin vastasi.

Suunnittelija on vuosikymmenten saatossa ehtinyt myös perehtyä naisten ja kenkien suhteeseen. Hänen mielestään naisten kenkäfriikkeys ei johdu innosta itse kenkiä kohtaan, vaan kengät ostava nainen haluaa laittaa ne jalkaansa ja katsoa itseään peilistä.

– Jos hän pitää tällöin itsestään, hän pitää myös kengistä, Louboutin sanoo.

Louboutinin mielestä korkokengät ovat ainoat, oikeat kengät naisille.

– Olen aina ihannoinut korkokenkiä käyttäviä naisia. Poikana rakastin konserttisaleja, tyttöjä, sulkia ja esiintyjiä. Jumaloin Tina Turneria. Muistan, kun Blondie löi läpi – Debbie Harry oli korkokenkiä käyttävä, valkaistu blondi ja oikea muusikkio. Halleluja!

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Marie Claire

Lue myös:

    Uusimmat