Christian Eriksenin tilasta uutta tietoa – "Christian on hyväksynyt ratkaisun"

5:23
Tanskan joukkue kertoi aiemmin Huuhkajat-ottelun traagisesta tapahtumasta.

Tanskan jalkapalloliitto antoi torstaina tiedotteen koskien sydänpysähdyksen kokeneen Christian Eriksenin terveydentilaa. Se kertoi, että Eriksenille tulisi asentaa implantoitava defibrillaattori.

Tanskalaistähden sydän oli pysähtynyt kesken lauantaisen Huuhkajat-ottelun. Eriksen saatiin elvytettyä ja hänet siirrettiin elvytyksen jälkeen sairaalaan lisätutkimuksia varten. Joukkueen lääkäri Morten Boesen on nyt ollut yhteydessä sairaalan kardiologian asiantuntijaan.

– Christian on käynyt läpi useita sydänkokeita ja olemme päättäneet, että hänellä tulisi olla ICD (implantoitava defibrillaattori). Sydänpysähdyksen jälkeen laite on välttämätön rytmihäiriöiden takia. Christian on hyväksynyt ratkaisun ja suunnitelma on vahvistettu kansallisten sekä kansainvälisten asiantuntijoiden toimesta. He kaikki suosittelevat samaa hoitoa, tiedotteessa kerrottiin.

ICD on kehon sisään asennettava laite, joka kykenee suorittamaan kardioversiota, defibrillointia ja sydämen tahdistusta. Se pystyy korjaamaan useimmat hengenvaaralliset sydämen rytmihäiriöt.

– Pyydämme kaikkia antamaan tulevina aikoina Christianille ja hänen perheelleen rauhaa sekä yksityisyyttä, tiedote päättyi.

Tanskan EM-turnaus jatkuu torstaina, kun joukkue kohtaa Belgian.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja