Cheek ilmestyi Jukka Jaloselle kuin ihmeenä – tuli idea, joka antoi Leijonille lopullisen sytykkeen: "Se oli uskomaton hetki"

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sai Bratislavan MM-kisojen finaalipäivän aamuna sattuman kautta ajatuksen käyttää Cheekin kappaletta Äärirajoilla pelipalaverissa, kerrotaan uutuuskirjassa Kultaleijonien tarina 2019 (Bazar). 

Jalosen puhelimen Spotify-sovellukseen ilmestyi Cheekin Äärirajoilla-kappale. Hän sai idean, että biisin voisi soittaa joukkueelle pelipalaverin lopuksi, koska siinä on oikeanlaista sanomaa. 

Pelaajat olivat yllättyneitä, kun Jalonen pani kappaleen soimaan. 

– Tuli kyllä ihan puskista, että Jukka laittoi Cheekiä soimaan, Kevin Lankinen sanoo Harri Pirisen kirjoittamassa kirjassa. 

– Se oli hyvä veto. Kuten Jukka sanoi, se kuvasti meidän juttua: mennään vaan ja vedetään ihan äärirajoille, Jani Hakanpää sanoo. 

Harri Pesosen mukaan kaikki kuuntelivat biisiä hiljaa. 

– Tuli kylmät väreet. Että nyt lähdetään sinne äärirajoille. 

"Paras pelipalaveri ikinä"

Henri Jokiharju fiilistelee kunnolla tilannetta. 

– Sillä hetkellä tuli aivan maksimaaliset kylmät väreet, kovemmat kuin ikinä. Se oli uskomaton hetki. 

– Se oli jotain niin kaunista. Tuntui, että kaikki, mitä olimme kokeneet sen joukkueen kanssa, piti saada vietyä maaliin. Edelleen kun kuulee sen biisin, tulee mieleen se hetki. Se oli yksi urheilu-urani ja koko elämäni hienoimmista hetkistä. Ylivoimaisesti paras pelipalaveri ikinä. 

Cheekiä ei saatu soittamaan MM-juhliin, koska hän oli jo lopettanut uransa. Suosikkiartisti oli kuitenkin onnittelemassa pelaajia takahuoneessa. 

Lue myös:

    Uusimmat