Chardonnay L 2002 (Bag in Box)

  • Ranska, Languedoc-Roussillon, Vin de Pays d'Oc
  • Domaine Michel Laroche
  • Hinta: 29,90 euroa (0,75 l / 8,30 euroa)
  • Alkon numero: 572938 (7293/ 0,75l.)

Laguedoc-Roussillon suurempi viinintuotantoalue kuin mitä Bordeaux ja Australia ovat yhteenlaskettuna. Itse asiassa se on maailman suurin viinintuotantoalue. Vuonna 1985 tunnettu ja arvostettu Chablis-viinien tuottaja Michel Laroche ryhtyi etsimään tilaa ja vuonna 1995 hän perusti Mas La Chevalière tilan Béziersin ulkopuolelle. Laroche tuottaa alueella useita erilaisia viinejä; niin punaviinejä kuin valkoviinejäkin. Vuonna 2003 Wine International Magazine valitsi Domaine Michel Larochen viinintekijän Denis de la Bourdonnayen vuoden valkoviinintekijäksi International Wine Challenge kilpailun yhteydessä.

Chardonnay L on omalla tavallaan hiukan epätavallinen eteläranskalaiseksi valkoviiniksi. Sen sijaan, että siinä olisi runsaasti kypsää hedelmää sekä melonisuutta ja voimakasta tammen aromia, on tässä viinissä pyritty lähestymään chablismaista olemusta. Viini on valmistettu valikoiduista rypäleistä ja se on käynyt modernisti terästankeissa lämpökontrolloituna. Rutikuiva, hapokas ja mineraalinen; siinä ovat päällimmäiset asiat mitä tätä viiniä tehtäessä on korostettu. Chardonnay L 2002- viiniä saa nyt sekä perinteisessä lasipullossa että Bag in Box:issa eli 3-litran hanapakkauksessa.

Viinin väri on vaaleankeltainen. Tuoksu on puhdas ja raikas. Siinä on hentoa mineraalisuutta sekä kevyttä sitrushedelmän tuoksua. Maku on kuiva ja raikkaan hapokas. Raikas ja keväinen viini.

Minkä kanssa?

Tämä on loistava viini vaalealihaisen kalan sekä hapokkaan voikastikkeen kera. Se sopii hyvin myös keväiseen vappu-tyyppiseen buffetkäyttöön hiukan parempana viininä, ja sillä voi helposti jatkaa vapun viettoa vappuaatosta vapunpäivään.

Tarjoilulämpötila: n. 8 astetta.

Viiniartikkeli: Sommelier Petri Pellinen

Ruokalan viiniosuus joka perjantai Ihanassa aamussa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja