Chai-maitotee

  • 7 dl vettä
  • 5 dl täysmaitoa
  • n. 3 rkl sokeria
  • 7 neilikkaa
  • 2 kanelitankoa
  • 2 kardemumman palkoa (mustaa, mutta vihreäkin käy)
  • 9 kokonaista mustapippuria
  • 3 cm tuoretta inkivääriä viipaleina (ei tarvitse kuoria)
  • 2 rkl mustaa irtoteetä / 2 mustaa teepussia

Laita vesi kattilaan mausteiden kanssa ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia, tai kunnes lientä on jäljellä n. 5 dl. Käännä lieden lämpö pois. Lisää täysmaito ja musta tee. Hauduta lämpimällä levyllä kolme minuuttia kannen alla ja tarkista maku. Jos sinulla on perinteinen rautalevy, voit laittaa levyn ja kattilan väliin haudutusritilän, ettei tee jatka kiehumista ja muutu kitkeräksi. Chai saa olla aika makeaa, jotta mausteet nousevat esiin teestä. Lisää tarvittaessa sokeria. Täysmaito tuo maut ihan eri tavalla esille, mutta myös rasvaton maito käy. Siivilöi ja tarjoa lämpimänä.

Lue myös:

    Uusimmat