Castillo de Molina Chardonnay Reserva 2003

  • Viña San Pedro
  • Chile, Lontue-Valley
  • Hinta: 9,98 €
  • Alkon nro: 576107

Vuonna 1865 Correa Albano veljekset perustivat Viña San Pedron erään vanhan viinitilan paikalle. Alkuperäiset 1700-luvun alussa istutetut viiniköynnökset korvattiin ranskalaisperäisillä lajikkeilla ja yrityksen vienti alkoi 1940 suuntautuen Yhdysvaltoihin, Saksaan, Japaniin sekä Kanadaan. Nykyään Vina San Pedro on Chilen suurimpia viininvalmistajia. Yrityksellä on kolme eri viinilinjaa. Kuluttajille tuttuja ovat Gato- eli kissaviinit mutta lisäksi on mainittava 35South –viinit, Castillo de Molina -sarja sekä huippuna Cabo de Hornos.

Molinan tila sijaitsee noin 200 kilometriä Santiagon kaupungista etelään. Tilalla on erittäin hienot kellarit, jotka on rakennettu noin 1865 ns. ”Cal y Canto” tekniikalla, jossa laasti kivien muuraamiseksi tehdään kalkista sekä munan valkuaisista. Juuri tässä kellarissa kypsytetään sekä Castillo de Molina- sarjan viinit että talon lippulaiva Cabernet Sauvignon Cabo de Hornos.

Castillo de Molina Chardonnayn rypäleet on poimittu Molinan tarhalta Lontue-laaksosta, joka on Curicon ala-alue. Tämä viini on käynyt tammitynnyreissä, jonka jälkeen viiniä on kypsytetty vielä noin 7 kuukautta ranskalaisissa sekä amerikkalaisissa tammitynnyreissä sakkansa päällä.

Viinin väri on oljenkeltainen vihertävin häivähdyksin. Puhtaassa ja raikkaassa tuoksussa on eksoottisten hedelmien kirjo, johon sekoittuu vaniljaa, hunajaa ja voita. Viinin maku on kuiva ja runsaan hedelmäinen sekä tasapainoinen. Tammikypsytys tuo viiniin ryhdikkyyttä sekä hentoa mausteisuutta.

Minkä kanssa?

Tämä on hieno viini aromaattisille kaloille. Kastikkeena voisi olla kermainen viinikastike ravunpyrstöillä höystettynä. Toimii mainiosti myös vaalean lihan kuten kanan sekä porsaan kanssa. Juustoiksi valitsisin kermajuustoja sekä kypsiä valkohomejuustoja.

Viinin tarjoilulämpötila: noin 8-10 astetta.

Viiniartikkeli: Sommelier Petri Pellinen

Ruokalan viiniosuus joka perjantai Ihanassa aamussa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja