Mainos

Caritan suunnitelma: Tilanhoitajankaari

Kun tämän asunnon ovesta astuu sisään, aistii heti kodin, joka on täynnä värejä ja energia. Kolme pientä lasta ja isokokoinen nuori schnautseri näkyvät ja kuuluvat kaikkialla. Mutta samalla huomaa, että koti on vääjäämättä käynyt liian pieneksi. Eteinen kasvaa jo olohuoneen puolelle ja sohva on joutunut keskelle lattiaa antamaan tilaa leikkiville lapsille.

Koska asunto on lähes uusi ja sekä lattia että keittiön työtaso ovat uusia, remonttia ei paljon tarvita. Haluan enemmän keskittyä huoneiston stailaamiseen. Olohuoneessa on liian paljon tavaraa ja toimipisteitä. Poistan sieltä kaikki kirjahyllyt ja kaapit seiniltä, koska ne antavat rauhattoman vaikutelman, etenkin kun siellä on niin monta eri puulajia edustettuna. Poistan myös työpisteen kokonaan. Olohuoneessa on yksi viistoseinä ja haluan korostaa sitä maalaamalla sen vaaleaan kaakaoväriseen (Tikkurila H 468). Jotta vaalea sävy korostuisi huoneessa tuon sinne valkoisen sohvan ja 2 nojatuolia (Ikea). Perheen oma matto on pirteän puna-oranssinvärinen ja se ehdottomasti kuuluu olohuoneeseen. Muutama samanvärinen tyynyn tulee sohvalle raikastamaan kokonaisilmettä.

TV-tasoksi laitan matalan valkoisen kaapiston (Apollo Iskusta), jotta ulkovalo ikkunasta tulee paremmin olohuoneeseen. Sohvan yläpuolelle seinälle asennan ison hyllyn, johon laitetaan haahkalintu, silinterihattu sekä muutama led-valo, jotka valaisevat katon ja olohuoneen pimeä nurkka kaipaa muutamaa spottivaloa.

Ruokailuryhmä pysyy entisellään. Pöytäliina vaihdetaan vihreiksi tableteiksi. Keittiö ei tarvitsee muuta kuin pienen viimeistelyn. Terassille tuodaan puutarhapöytä, tuoleja ja pieni hylly kasveille.

Vanhempien makuuhuoneesta viedään tv-lipasto pois ja siirretään vauvansänky sen tilalle. Sängyn viereen sopii myös vauvan hoitopöytä, näin kaikki vauvalle tarpeellinen on lähellä. Vanhempien sängylle tulee tyynyjä, jotka ovat lainanneet värinsä upeasta seinävaateesta. Ikkunassa oleva verho loppuu vähän hassusti kesken, siksi haluan lisätä siihen pitkän verhon, joka peittää tuuletusikkunan. Myöskään tyttöjen huoneessa verho ei peitä koko ikkunaa, joten sinnekin lisään verhon, jossa sammakot hyppivät ja sudenkorennot liitelevät. Kaislan ja Auran huoneesta poistan toisen leluhyllyn ja toinen siirtyy hoitopöydän tilalle. Seinän vierelle jää ainoastaan pikkupöytä, tuolit ja hauska nalletorni. Suihkuhuone oli täydenoloinen, siksi vaihdan altaan uudentyyppiseen allaskaappiin, jossa on myös pari laatikkoa. Uudet suihkukaappien ovet tuovat hieman lisäarvoa huoneelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.