Buttonille suitsutusta sadetaidoista

Honda-kuski Jenson Button sai kostealla radalla ajetun Kiinan GP:n jälkeen kehuja märän kelin taidoistaan.

Kiinan kisan alkaessa rata oli sateen jäljiltä märkä, mutta koska vettä ei tullut enää lisää, kuivui rata kisan aikana. Loppukierroksilla sadekuuro kasteli rataa uudestaan. Button ehti pudota huonoimmillaan 10:nneksi, kun hänen takarenkaansa kuluivat kisan alussa piloille. Loppukierrosten sadekuurossa hän kipusi neljänneksi.

- Kolme viimeistä kierrosta olivat mahtavia. Taistelin vaikeissa olosuhteissa noustakseni seitsemänneltä sijalta neljänneksi. Se oli hauskaa ja oli hyvä selviytyä siitä ilman vaurioita, sillä radalla oli aika hullu tilanne viimeisten kierrosten aikana. Rata oli märkä ja autossa oli kuivan kelin renkaat - rakastan sellaisia olosuhteita. Siitä tuli mieleen karting-ajat, Button hehkutti.

Button ohitti lopussa McLarenin Pedro de la Rosan, tallikaverinsa Rubens Barrichellon sekä BMW:n Nick Heidfeldin.

- Tällaisissa olosuhteissa Jenson muuttuu salaiseksi aseeksi. Hän pystyy mukautumaan näissä olosuhteissa ajamiseen. Ei ollut yllätys, että hän pystyi ohittamaan useita autoja viimeisten kierrosten aikana, Hondan tallipäällikkö Nick Fry kehui.

Button otti F1-uransa ensimmäisen voiton elokuussa Unkarin GP:ssä, joka ajettiin märissä olosuhteissa.

- Tällaisissa olosuhteissa kuljettajan taidot ratkaisevat. On selvää, että tällä hetkellä mukana on neljä, ja ensi vuonna kolme, sellaista kuljettajaa, jotka pystyvät tuomaan tulosta näissä olosuhteissa. Minun silmissäni Jenson vahvisti asemaansa kuljettajien eliittijoukossa pystyttyään tällaiseen suoritukseen näissä olosuhteissa, Fry hehkutti Kiinan GP:n jälkeen.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat