Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Broileria ja kuskusia 5.10.2001

Julkaistu 05.10.2001 12:23

toim. Kati Nappa

Broileria ja kuskusia


4 broilerin nahatonta rintafileetä
1 kesäkurpitsa
2-3 pihvitomaattia
2 rkl tuoretta tai 2 tl kuivattua basilikaa tai 1-2 tl timjamia
½ -1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl öljyä suolaa, mustapippuria
12-16 mustaa oliivia

1. Voitele sopivan kokoinen uunivuoka öljyllä ja pane uuni lämpiämään 225 asteeseen.
2. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Leikkaa tomaateista 8 kaunista paksuhkoa viipaletta (kantapalat kuskusiin).
3. Nosta kesäkurpitsa ja tomaattiviipaleet vähän limittäin vuokaan. Ripottele päälle osa basilikasta ja vähän suolaa ja pippuria.
4. Mausta broileripalat suolalla, pippurilla ja basilikalla ja nosta palat kasvisviipaleiden päälle.
5. Ripottele broileripalojen pinnalle parmesaania ja lisää oliivit vuokaan.
6. Peitä vuoka tiiviisti aluminifoliolla tai paistokelmulla ja kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.
7.Tarjoa lisukkeeksi värikästä kuskusia. Alkuruoaksi sopii esim. juuressosekeitto ja leipä ja jälkiruuaksi herkullinen erikoiskahvi.

Värikäs kuskus


3 dl vettä+ ½ kanaliemikuutio tai vähän kanafondia
½ purjo
3 rkl öljyä
3 dl kuskussuurimoita
tomaattien kantapalat
mustapippuria, tarvittaessa vähän suolaa

1. Huuhtele purjo hyvin ja leikka se ohuiksi viipaleiksi.
2. Kiehauta vesi, kanaliemikuutio ja 1 rkl öljyä. Kaada liemeen purjorenkaat ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila pois levyltä.
3. Lisää kuskussuurimot, 2 rkl öljyä ja toomaattien kuutioidut kantapalat haarukalla sekoittaen. Mausta.
4. Peitä kattila kannella ja anna suurimoiden turvota 5 minuuttia välillä haarukalla sekoittaen, jotta kuskusista tulee irtonaista.

Lisää aiheesta:

Läpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengenBrittinainen teki melkoisen munalöydön eBaystaKuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa Helsingin keskustassa – liki törmäys tallentui poliisikameraanHanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"Älä tee näin, kun tapaat vieraan koiran – "Tärkeää opettaa"Tutkimus paljastaa, miten lokit saa parhaiten häädettyä pois eväiden kimpusta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Lääketiede

    Läpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengen

  • 18:59
    Linnut

    Brittinainen teki melkoisen munalöydön eBaysta

  • 17:39
    Autot

    Kuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa Helsingin keskustassa – liki törmäys tallentui poliisikameraan

  • 16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • 15:03
    Koirat

    Älä tee näin, kun tapaat vieraan koiran – "Tärkeää opettaa"