Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Broileria ja kuskusia 5.10.2001

Julkaistu 05.10.2001 12:23

toim. Kati Nappa

Broileria ja kuskusia


4 broilerin nahatonta rintafileetä
1 kesäkurpitsa
2-3 pihvitomaattia
2 rkl tuoretta tai 2 tl kuivattua basilikaa tai 1-2 tl timjamia
½ -1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl öljyä suolaa, mustapippuria
12-16 mustaa oliivia

1. Voitele sopivan kokoinen uunivuoka öljyllä ja pane uuni lämpiämään 225 asteeseen.
2. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Leikkaa tomaateista 8 kaunista paksuhkoa viipaletta (kantapalat kuskusiin).
3. Nosta kesäkurpitsa ja tomaattiviipaleet vähän limittäin vuokaan. Ripottele päälle osa basilikasta ja vähän suolaa ja pippuria.
4. Mausta broileripalat suolalla, pippurilla ja basilikalla ja nosta palat kasvisviipaleiden päälle.
5. Ripottele broileripalojen pinnalle parmesaania ja lisää oliivit vuokaan.
6. Peitä vuoka tiiviisti aluminifoliolla tai paistokelmulla ja kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.
7.Tarjoa lisukkeeksi värikästä kuskusia. Alkuruoaksi sopii esim. juuressosekeitto ja leipä ja jälkiruuaksi herkullinen erikoiskahvi.

Värikäs kuskus


3 dl vettä+ ½ kanaliemikuutio tai vähän kanafondia
½ purjo
3 rkl öljyä
3 dl kuskussuurimoita
tomaattien kantapalat
mustapippuria, tarvittaessa vähän suolaa

1. Huuhtele purjo hyvin ja leikka se ohuiksi viipaleiksi.
2. Kiehauta vesi, kanaliemikuutio ja 1 rkl öljyä. Kaada liemeen purjorenkaat ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila pois levyltä.
3. Lisää kuskussuurimot, 2 rkl öljyä ja toomaattien kuutioidut kantapalat haarukalla sekoittaen. Mausta.
4. Peitä kattila kannella ja anna suurimoiden turvota 5 minuuttia välillä haarukalla sekoittaen, jotta kuskusista tulee irtonaista.

Lisää aiheesta:

Käsittämätön parkkeerausilmiö: "Pysäköinnintarkastajat eivät voi ymmärtää"Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjettaNäissä asuissa Suomi osallistuu Milano-Cortinan talviolympialaisiinTutkimus: Tekoäly saa ihmiset yliarvioimaan älylliset kykynsäMichelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:15
    Pysäköinninvalvonta

    Käsittämätön parkkeerausilmiö: "Pysäköinnintarkastajat eivät voi ymmärtää"

  • 17:45
    Ruoka

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • 15:59
    Milano-Cortina 2026

    Näissä asuissa Suomi osallistuu Milano-Cortinan talviolympialaisiin

  • 15:06
    Tekoäly

    Tutkimus: Tekoäly saa ihmiset yliarvioimaan älylliset kykynsä

  • 12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"