Brittitiedustelu kertoo, miksi Venäjä on menettänyt taisteluissa valtavasti panssarivaunuja – "Virheiden yhteen kertyvä vaikutus"

0:25
Katso myös: Venäjän kehittynein panssarivaunu T-90M "Läpimurto" kohtaa voittajansa Ukrainan armeijan jakamalla videolla.

Brittitiedustelun mukaan Venäjän joukot eivät käytä reaktiivipanssareita oikein todennäköisesti puutteellisen koulutuksen vuoksi.

Venäjä on menettänyt Ukrainan taisteluissa suuren määrän panssarivaunuja. Britannian puolustusministeriö arvioi tiedusteluraportissaan, että venäläiset joukot eivät käytä vaunujen suojaamiseen käytettäviä järjestelmiä kunnollisesti.

Reaktiivipanssarissa on räjähdeaineita, jotka räjähtävät ulospäin, jos panssariin osuu isompi ammus suojaten näin itse panssarivaunua. Brittitiedustelun mukaan on hyvin todennäköistä, että Venäjän joukot eivät käytä reaktiivipanssareita oikein puutteellisen koulutuksen vuoksi.

Reaktiivipanssareiden räjähteitä on esimerkiksi asetettu väärin tai niitä ei ole käytetty lainkaan.

Reaktiivipanssareiden virheellinen käyttö on todennäköisesti aiheuttanut venäläisten panssarivaunujen räjähdyksiä, joista on levinnyt silminnäkijävideoita.

Tämä on brittitiedustelun mukaan vain yksi esimerkki Venäjän joukkojen huonosta taistelukurista.

– Näiden virheiden yhteen kertyvä vaikutus on todennäköisesti suuri tekijä Venäjän joukkojen huonon suorituskyvyn taustalla, raportissa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja