Brittilääkärit: Homeopatia on noituutta!

Lääkäriliitto British Medical Associationin edustajan mukaan homeopatia on silkkaa noituutta, josta julkisen terveydenhuollon ei pitäisi maksaa penniäkään.

Sadat British Medical Associationin jäsenet ovat sitä mieltä, että vaihtoehtoista lääketiedettä ei pitäisi tukea verovaroin, kertoo Telegraph. BMA vaatii lääketieteellisiltä instituutioilta periaateratkaisua siitä, saako julkisessa terveydenhuollossa käyttää homeopatian menetelmiä.

Lääkäriliitto BMA vastustaa homeopatiaa, koska siitä ei ole tieteellisiä näyttöjä. Homeopatian kehittäjän, Samuel Hahnemannin oppien mukaan tauteja tulisi hoitaa antamalla sairaalle potilaalle pieniä määriä sellaista ainetta, joka suurina määrinä tuottaa tautia muistuttavia oireita terveelle ihmiselle.

– Homeopatia on noituutta. Se on häpeäpesäke, BMA:ta edustava lääkäri Tom Dolpin kommentoi Telegraphin nettisivuilla.

Brittitilastojen mukaan 54 000 potilasta saa vuosittain julkisin verovaroin kustannettua homeopaattista hoitoa julkisvaroilla Lontoossa, Glasgow'ssa, Bristolissa ja Liverpoolissa. Kustannukset ovat noin neljä miljoonaa puntaa, eli lähes viisi miljoonaa euroa vuosittain.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Telegraph.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat