Briatore syyttää Piquet'n isää kiristyksestä - uhkaa oikeustoimilla

Renault'n tallipäällikkö Flavio Briatore on kiistänyt jyrkästi väitteet siitä, että Nelson Piquet junior olisi kolaroinut tallin käskystä viime vuoden Singaporen GP:ssä hankkiakseen turva-auton radalle.

Autosport.com sai haltuunsa Briatoren 28. heinäkuuta lähettämän kirjeen Piquet'n isälle Nelson Piquet seniorille, joka on ilmeisesti se henkilö, joka on kannellut Singaporen epäilyttävistä tapahtumista Kansainväliselle autoliitolle FIA:lle. Briatoren mukaan isä-Piquet yritti kiristää häntä sen jälkeen, kun talli oli kertonut aikeistaan antaa Piquet juniorille potkut Unkarin GP:n jälkeen.

- Olin syvästi järkyttynyt kun kuulin, että uhkasit esittää tämän väitteen FIA:lle painostaaksesi Renault'ta jatkamaan Nelsinhon kuljettajasopimusta Unkarin GP:n jälkeen, Briatore kirjoitti.

Briatoren mukaan isä-Piquet'n esittämät syytökset ovat "törkeitä valheita".

- En voi missään nimessä hyväksyä väitettä, että Renault-talli, minä, ja poikasi olisivat lähteneet jonkinlaiseen salaliittoon, joka ei olisi ainoastaan vaikuttanut kilpailuun tuloksiin vaan myös saattanut vaarantaa kaikkien kilpailijoiden turvallisuuden vain siksi, että Fernando Alonso saisi kilpailuetua, Briatore kirjoitti.

- Olen raivoissani siitä, että kuvittelet minun, poikasi ja muun Renault-tallin väen olleen mahdollisesti osallisena tuollaiseen taktiikkaan, joka saattaa olla rikollista toimintaa, Briatore jatkoi.

Briatoren kirje oli lähetetty vain kaksi päivää ennen kuin Piquet junior antoi aiheesta todistajanlausuntonsa FIA:lle. Ilmeisesti Piquet'n klaani oli jo siinä vaiheessa ehtinyt informoida kattojärjestöä Singaporen tapahtumista.

- Mikäli ryhdyt jatkotoimiin tai annat lausuntoja kiristysuhkauksiin liittyen, niin minulle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä siviilioikeudessa toimiin sinua ja mahdollisesti myös Nelsinhoa kohtaan kunnianloukkauksesta, vääristä syytöksistä ja kiristyksestä, Briatore uhkasi.

FIA:n moottorineuvoston maailmanneuvosto käsittelee tapausta 21. syyskuuta. Mikäli Renault todetaan syylliseksi, uhkaa tallia jopa sulkeminen MM-sarjasta.

Lue myös:

    Uusimmat