Nico Rosberg lataa kantansa kohukolarista ja Piquet'sta

Nico Rosberg on Nelson Piquet'n viimevuotisen Singaporen GP:n kohukolarin kannalta mielenkiintoisessa asemassa, sillä mikäli Renault-talli ja Fernando Alonso hylätään Singaporen GP:stä, nousee alun perin toiseksi sijoittunut Rosberg voittajaksi.

Kyseessä olisi Nico Rosbergin uran ensimmäinen GP-voitto, mutta hän ei silti odota saavansa sitä maanantaina 21. syyskuuta, jolloin Kansainvälisen autoliiton FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvosto pui jupakkaa.

- Kyllä se voitto minulle kelpaisi, mutta se ei olisi hyväksi lajin kannalta. Ei sellaista pidä odottaa, koska täytyy ajatella kolarin olleen yhteensattuma, eikä tahallista. Katsotaan miten käy. Täytyy odottaa, mitä FIA saa selville. Jos hän kolaroi tahallaan, pitäisi FIA:n nähdä se datatiedoista ja tekemistään tutkimuksista, Rosberg totesi Monzan varikolla.

Rosberg myöntää kuulleensa jo vuosi sitten epäilyjä Piquet'n kolarin tahallisuudesta.

- Olihan se aikamoinen yhteensattuma. Alonso menee varhain varikolle ja turva-auto tulee radalle kierrosta myöhemmin hänen tallikaverinsa takia. Kyllä siitä liikkui kisan jälkeen varikolla huhuja.

Jos se oli tahallista, niin se olisi aikamoinen sokki, kielteisessä mielessä.

Rosberg on ajanut kilpaa Piquet'n kanssa useita vuosia F3-tasolla, GP2-tasolla sekä formula ykkösissä, muttei ole silti koskaan ottanut varikolla kontaktia brassikuskiin, joka on nyt myrskynsilmässä.

- Ei minulla ole mitään häntä vastaan. Minä en ole koskaan puhunut hänelle, muttei se tarkoita, ettemme tulisi toimeen. On muitakin kuljettajia, joille en puhu. Ei se tarkoita, ettei tulisi toimeen. Meidän välillämme ei vain ole mitään, Rosberg selvitti olemattomia välejään Piquet'n kanssa.

Vaikkei Rosberg usko Piquet'n kolaroineen tahallaan, pitää hän temppua tarvittaessa helposti toteutettavana.

- Se on helppoa, tekihän Schumacherkin sen Monacossa, Nico viittaa vuoden 2006 aika-ajoihin, joissa Schumi pysäytti Ferrarinsa La Rascasse -mutkaan.

Rosberg kieltäytyisi ehdottomasti, mikäli häntä yritettäisiin painostaa tahalliseen kolarointiin.

- Minä en suostuisi sellaiseen, vaikka talli pyytäisi. Käskisin heitä etsimään jonkun toisen tekemään niin.

Lue myös:

    Uusimmat