Nyt puhuu Piquet'n kohukolarin lähimpää nähnyt - lue!

Force India -kuljettaja Adrian Sutil painosti Renault-kuski Nelson Piquet'a viimevuotisessa Singaporen GP:ssä ennen kuin brassikuski rysäytti kiistanalaisesti päin reuna-aitaa.

Piquet'n kolaria on epäilty tahalliseksi, mutta Sutil ei tahallisuuteen usko.

- Ajoin hänen perässään Singaporessa ja näin mitä tapahtui. Se näytti normaalilta kilpa-autoiluonnettomuudelta. Painostin häntä muutaman kierroksen ajan varsin lähellä. Hän antoi vähän liian aikaisin kaasua ja auto lähti käsistä päin muuria. Jos tämä tapahtui tarkoituksellisesti, niin hän teki sen suhteen todella hyvää työtä, Sutil kommentoi Monzassa torstaina.

Sutil ei kuitenkaan täysin sulje pois tahallisuuden mahdollisuutta.

- Kaikki on tietysti mahdollista. Auton pyöräyttäminen ja kolaroiminen on helppoa. Kun kaasua antaa aggressiivisemmin ja normaalia aikaisemmin, alkaa auto yliohjata. Jos siihen ei reagoi, törmää muuriin.

Sutilin mielestä tapausta ei pysty tuomitsemaan tahalliseksi pelkästään telemetriatietojen perusteella.

- Tietysti voi katsoa keskimääräisiä tietoja kaasun määrästä siinä kohdassa, mutta kuljettaja saa tehdä mitä haluaa, eikä sillä perusteella pysty määrittämään tahallisuutta. Jos kuljettajasta tuntuu siltä, että pitoa löytyy paremmin, kun kaasua antaa varhain, on se hänen valintansa. Datatiedoista voi nähdä asioita, muttei niillä voi todistaa tällaista, Sutil linjaa.

Katso video Piquet'n törmäyksestä MTV3 Katsomosta ja arvioi itse, mitä tilanteessa tapahtui:

Lue myös:

    Uusimmat