Alonso kiistää tienneensä sovitusta kolarista

Fernando Alonso ja Renaultin F1-tallin mekaanikot eivät ilmeisesti olleet tietoisia Nelson Piquetin väitetystä tahallisesti ulosajosta formula ykkösten viime vuoden Signaporen GP:ssä.

Autosport.comin tietojen mukaan Alonso oli todennut asiaa koskevissa Kansainvälisen autoliiton FIA:n tutkimuksissa sopineensa varhain tehtävästä ensimmäisestä varikkopysähdyksestä tallin kanssa, koska halusi kisaan "aggressiivisen taktiikan".

FIA on kutsunut Renault-tallin kuultavaksi 21. syyskuuta Pariisiin. FIA epäilee, että ranskalaistallin toisena kuljettajana toiminut Piquet ajoi kilpailussa tarkoituksella ulos hieman sen jälkeen kun Alonso oli käynyt varikolla. Kolari toi turva-auton radalle ja se edesauttoi Alonson nousua kilpailun yllätysvoittajaksi.

Tapauksen tutkimuksissa on autosport.comin mukaan keskitytty Piquet'n, tallipäällikkö Flavio Briatoren ja tallin teknisen johtajan Pat Symondsin ennen kisaa pitämään palaveriin. Piquet väittää, että tuossa kokouksessa häntä pyydettiin ajamaan tarkoituksella ulos radalta.

Renault-talli on päättänyt olla kommentoimatta asiaa millään tavalla ennen FIA:n käsittelyä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat