Brasilialaislegenda näkee Erling Braut Haalandissa jo Ronaldon piirteitä – tekivätkö suurseurat ison virheen?

10:00
Videolla juttua Bundesliigan paluusta ja Erling Braut Haalandin tuoreimmista taidonnäytteistä.

Borussia Dortmundille yhdeksässä ensimmäisessä ottelussaan Bundesliigassa jo kymmenen maalia iskenyt norjalainen teinisensaatio Erling Braut Haaland, 19, on jo - odotetusti - Euroopan suurimpien seurojen kiikarissa. Haalandin seuraavaksi seuraksi on vahvimmin huhuttu Real Madridia.

Haaland liittyi Dortmundiin Red Bull Salzburgista vasta tammikuussa, mutta jo nyt siirtospekulaatiot porisevat kuumana.

Myös entinen Barcelona-tähti Rivaldo uskoo Haalandiin ja tunnistaa norjalaisessa potentiaalia olla yksi maailman parhaista hyökkääjistä.

– Hän on nyt jo loistava pelaaja, mutta hän voisi olla tulevaisuudessa vielä parempi ja tulla yhdeksi maailman parhaista hyökkääjistä, Rivaldo kirjoitti vedonlyöntiyhtiö Betfairille.

– Hänellä on persoonallisuutta. Hän pelaa vailla pelkoa ja näyttää kentällä erittäin rauhalliselta, joten hän on maailmanluokan pelaaja, jolla on yhä paljon opittavaa. On siis normaalia, että niin monet seurat ovat hänen perässään.

Rivaldo kertoo myös kuulleensa Haalandin kohdalla vertauksia maanmieheensä Ronaldo Nazarioon. Hän allekirjoittaa havainnot osittain.

– Joitakin yhtäläisyyksiä saattaa löytyä - kuten nopeus, pelottomuus ja suuret maalimäärät - mutta on liian aikaista pohtia, yltääkö Haaland Ronaldon menestykseen. Ronaldo voitti kaksi maailmanmestaruutta ja oli mukana neljässä MM-turnauksessa. Hän häikäisi maailmaa juoksuillaan ja maaleillaan, joten tarvitsemme aikaa nähdäksemme, pystyykö Haaland nousemaan samalle tasolle. Hänellä kuitenkin näyttää olevan tarvittavat ominaisuudet nousta ainakin lähelle loistavaa joukkuetoveriani, Rivaldo kirjoittaa.

– Real Madrid näyttää olevan Haalandille mieluisin päämäärä kesällä, ja hän osoittaa juuri nyt riittävää laatua voidakseen menestyä espanjalaisessa jalkapallossa. Hänen armottomuutensa maalin edessä antaa hänelle etulyöntiaseman.

Rivaldon mukaan myös hänen entinen seuransa Barcelona voisi olla Haalandille sopiva vaihtoehto. Tulevan suursiirron voittajiin tulee kuitenkin lukeutumaan ennen kaikkea pelaajan tällä hetkellä omistava Dortmund.

– Loistavaa liiketoimintaa Dortmundilta (joka hankki Haalandin 20 miljoonalla eurolla tammikuussa). He saattavat saada hänestä kauden päätteeksi nelinkertaisen summan. Barcelonan ja Real Madridin huomio oli tammikuussa ehkä muualla, mutta kukaan ei olisi voinut arvata, että Haaland tekisi Dortmundissa vaikutuksen niin nopeasti.

– En ajattele, että Haalandin ohittaminen tammikuussa oli Barcelonalta virhe. Emme voi koskaan tietää, miten pelaaja sopeutuu siirrosta Itävallan liigasta Euroopan huippusarjaan. Real Madridissa hän olisi voinut puolestaan istua vain vaihdossa. Nyt hän olisi tähtipelaaja, joka on otettava avauskokoonpanoon, Rivaldo näkee. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja