Mainos

Brasilia kartoitti kahvin DNA:n

Brasilia on kartoittanut ensimmäisenä maailmassa kahvin DNA:n tuottaakseen täyteläisen aromisia kahvipapuja amerikkalaisille ja eurooppalaisille kuluttajille, kertoi maan hallitus tiistaina.

Maailman suurimman kahvinkasvattajan kahden vuoden työ on tuottanut geenikartan, jossa on tietoa erilaisia aromeja ja kofeiinitasoja tuottavista DNA-ketjuista ja geeneistä.

-Me aiomme luoda superkahvin, joka on lopulta kaikkien hyödynnettävissä, sanoi maatalousministeri Roberto Rodrigues. Roskakahvin massatuottajana tunnettu Brasilia aikoo käyttää DNA-karttaa lisätäkseen luomu-, gourmet- ja kofeiinittoman kahvin tuotantoaan.

Asiantuntijoiden mukaan geneettisesti suunnitellut kahvipensaat voisivat myös tuplata tuotannon hehtaaria kohden, jolloin tuotantokulut Brasiliassa tippuisivat viidenneksellä. Kahvin DNA-kartta on nyt maan kuuden julkisen instituution käytössä, ja yksityisille - mahdollisesti myös ulkomaisille - se avautuu viiden vuoden kuluttua.

Brasilia vastustaa geenimanipuloitujen kasvien kasvattamista ja niistä tehtyjen tuotteiden myymistä.

-Uusia variaatioita kahvista kehitellään mm. ristiinpölytyksillä, mutta geneettisesti kahvia ei muunnella, sanoi Jose Manuel Cabral Brasilian maataloustutkimuslaitoksesta.

MTV3-STT

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.