Brad Pitt puhui homojen puolesta: Kaikilla on oikeus avioitua

Näyttelijä Brad Pitt on ottanut taas kantaa avioliittolakiin toteamalla, että jokaisella amerikkalaisella tulisi olla oikeus mennä naimisiin kenen kanssa haluaa– osavaltiosta riippumatta.

Näyttelijä Brad Pitt avasi sanaisen arkkunsa jo vuonna 2009 kritisoidessaan avioliittolakia. Näyttelijä spekuloi tuolloin saattavansa avioitua elinkumppaninsa Angelina Jolien kanssa sitten, kun se on laillista kaikille.

– Seison edelleen sanojeni takana, vaikka minua arvosteltiinkin viimeksi sanojeni vuoksi. Sain muun muassa vihapostia uskonnollisilta ryhmiltä. Heidän mielestään homoliitot pilaavat perheen ja satuttavat lapsia. Olen kuitenkin etuoikeutettu saatuani seurata homoystäviäni vanhempina. Heidän lapsensa ovat kasvaneet rakastavassa ympäristössä.

Pitt on iloissaan New Yorkin osavaltion tuoreesta päätöksestä laillistaa samaa sukupuolta olevien avioliitot. Kuuden lapsen isä toivoo muun maan seuraavan perässä.

– On kannustavaa, että New York on päättänyt taata asukkailleen tasa-arvoiset oikeudet avioliittoon. On kuitenkin jokaisen kansalaisen perusoikeus naida rakastamansa henkilö – asuinpaikkaa katsomatta, mies totesi.

– Yhdenkään osavaltion ei pitäisi määrätä, kuka voi avioitua ja kuka ei. Kiitos väsymättömän tasa-arvotyön jonain päivänä tämä syrjintä tulee päätökseensä ja jokainen amerikkalainen voi mennä naimisiin kenen kanssa haluaa.

Kuusi vuotta seurustellut näyttelijäpariskunta Brad Pitt ja Angelina Jolie on aikaisemmin sanonut, ettei välttämättä mene naimisiin koskaan.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Getty Images

Lähde: Female First

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja