Mainos

Botnia-hallin kattoturman syinä ehkä lumipaino ja rakennevika

Vaasan palomestari Dan Gref arvioi kaarevan katon romahtamisen johtuneen raskaasta lumikuormasta, joka tiettävästi oli lähtenyt liikkumaan katolla.

Raskas lumi ja rakennevika aiheuttivat luultavasti eilisen kattonromahduksen Botnian urheiluhallissa Mustasaaressa.

Osa suuren Botnia-urheiluhallin katosta romahti Mustasaaren kunnassa Vaasan kupeessa eilen kello 17:n aikaan. Botniahallin katto romahti noin neljänsadan neliömetrin alueelta.

Monitoimihallissa oli onnettomuuden sattuessa satakunta ihmistä. Kukaan ei kuollut tai loukkaantunut turmassa. Asiasta saatiin varmuus vasta muutama tunti romahtamisen jälkeen, kun romahtaneet kattorakenteet ja lumi saatiin raivattua.

Katon romahtanut osa sijaitsi katsomo-osan yläpuolella hallin reunassa. Mikäli joku muu osa hallin katosta olisi romahtanut, uhreilta tuskin olisi vältytty, sillä turmahetkellä hallissa paljon urheilijoita.

Kaarevan katon romahtamisen arvioidaan johtuneen raskaasta lumikuormasta.

-Hallin katon pitäisi kestää tuollainen lumikuorma, mutta tiettävästi lumikuorma oli lähtenyt liikkumaan, mikä aiheutti katon romahtamisen, arvioi Vaasan palomestari Dan Gref.

Botniahallin toimitusjohtajan Keijo Ullakon mukaan romahtamisen syy oli todennäköisesti rakenteissa, sillä lumi ei itsessään voinut olla syy romahdukseen.

Hallin tekninen tutkinta aloitetaan tänä aamuna, ja myös hallin suunnittelijat ja rakentajat on kutsuttu paikalle.
Botniahalli sijaitsee Vaasan ja Mustasaaren rajan tuntumassa Mustasaaren puolella. 16 000 neliömetrin kokoisen hallin omistavat puoliksi Mustasaaren kunta ja Vaasan kaupunki. Hallin on rakentanut YIT-yhtymä ja teräsrakenteet on suunnitellut PPTH.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja