Borussia Dortmund takoi taululle hurjat lukemat – maalipyssyt kritisoivat Yhdysvaltojen poliisiväkivaltaa

Borussia Dortmund väänsi jalkapallon Saksan Bundesliigassa 1–6-vierasvoiton Paderbornista ja kavensi sarjakärki Bayern Münchenin etumatkan seitsemään pisteeseen.

Dortmundin Jadon Sancho teki hattutempun. Thorgan Hazard vei vieraat johtoon 54. minuutilla. Kolme minuuttia myöhemmin Sancho lisäsi etumatkaa. Uwe Hünemeier kavensi rangaistuspotkusta 72. minuutilla. Kaksi minuuttia myöhemmin Sancho laukoi toisen maalinsa.

Ottelun lopussa Achraf Hakimi, Marcel Schmelzer ja Sancho siivittivät Dortmundin maaleillaan murskavoittoon.

Borussia Mönchengladbach kukisti kotonaan Union Berlinin 4–1 ja nousi kolmospaikalle. Marcus Thuram teki Mönchengladbachin maaleista kaksi.

Sancho, Hakimi ja Thuram ottivat kantaa Yhdysvaltojen poliisiväkivaltaan. Aseistamaton tummaihoinen George Floyd kuoli Minneapolisin poliisin käsittelyssä maanantaina.

Sancho ja Hakimi paljastivat pelipaitansa alta t-paidan, jossa oli englanniksi teksti "Oikeutta George Floydille".

Thuram laski polvensa maahan maalinsa jälkeen. Protestieleen teki tunnetuksi amerikkalaisen jalkapallon NFL-tähti Colin Kaepernick.