Börje Lampeniuksen kassi:

- (2) raparperia - sinihomejuustoa - pala lohta - pkt lenkkimakkaraa - (2) mandariinia - kaali - pkt Tuc -suolakeksejä

Harri Syrjäsen ja Börje Lampeniuksen menu:

Kaali-sinihomejuusto-mandariinisalaatti

1/4 kaali 100 g sinihomejuustoa mandariini 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa suolaa sokeria

Suikaloi kaali ohueksi, murenna sinihomejuusto ja pilko mandariini. Sekoita loput ainekset keskenään ja anna marinoitua 15 min.

Lenkkimakkara-lohivarras

100g lohta 100 g lenkkiä iso uuniperuna 1 rkl voita

Leikkaa lohesta ja lenkistä sopivia paloja ja pujota varrastikkuun. Kuori ja kuutio peruna ja kiehauta vedessä kypsäksi. Lisää kypsään, survottuun perunaan voi ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa varras grillepannulla.

Täytettyä lohta ja grillattu uuniperuna

150 g lohifilettä 2 mandariinin lohkoa 5 lehteä basilikaa 1 iso uuniperuna 0,5 dl oliviiöljyä basilikaa

Leikkaa lohenpalaseen keskelle viilto, laita viiltoon mandariinin lohkot ja basilikan lehtiä. Kypsennä lohi 220 asteessa 8 minuuttia. Leikkaa uuniperuna puoliksi ja grillaa grillepannulla ja kypsennä loppu uunissa 220 astetta 15 minuuttia. Pilko basilika ja sekoita oliiviöljyyn ja sekoita sauvasekoittimella.

Raparperi Tart tatin

100 g raparperia 1 rkl voita 1 rkl sokeria voitaikinaa

Paistinpannun pohjalle voi ja sokeri, lisää päälle raparperi Leikkaa voitaikinasta sopivankokoinen ympyrä. Aseta raparperien päälle ja käännä reunat sisään päin. Paista liedellä kunnes voi kiehuu ja loppu kypsennys uunissa 220 asteessa 12 minuuttia. Kumoa lautaselle.

Lue myös:

    Uusimmat