BMW mukaan tila-autojen kisaan

BMW esitteli hiljattain 2-sarjan Coupen, ja nyt tämä mallisarja laajenee tila-auto Active Tourerille. BMW:n laajentaminen uuteen segmenttiin on puhuttanut paljon, sillä kyseessä on baijerilaisvalmistajalle poikkeuksellisesti etuvetoinen malli. Valmistajan tiedotteen mukaan auton ajo-ominaisuuksiin on kuitenkin panostettu paljon.

Etuvetoisuus, pitkä akseliväli sekä korkea kattolinja mahdollistavat hyvän tilantarjonnan ja sekä muunneltavuuden. Perusmuodossaan 468 litran tavaratila laajenee penkit kaatamalla 1510 litraan.

Auton keulalla nähdään uuden sukupolven kolmi- ja nelisylinterisiä moottoreita. Perusmalli 218i on varustettu 1,5-litraisella kolmisylinterisellä bensakoneella, joka tarjoaa 136 hevosvoimaa. Tämän mallin keskikulutukseksi ilmoitetaan 4,9 l/100km. Mallit 225i ja 218d ovat nelisylinterisiä. Ensimmäisen 231 hevosvoimaa vastaavat malliston urheilullisimmasta kyydistä: satasen nopeuteen keritään 6,8 sekunnissa ja huippunopeus asettuu lukemaan 235 km/h, mitkä ovat luokkansa kärkeä. 218d on toistaiseksi ainoa dieselvaihtoehto 150 hevosvoiman teholla ja 3,6 litran keskikulutuksella.

2-sarjan Active Tourerin Suomen hintoja ei vielä ole julkaistu.

Lue myös:

    Uusimmat