BMW julkisti tulevan mallinsa 100 vuotta etuajassa – uskomaton näky!

Ostaisitko tälläisen? - BMW esitteli tulevaisuuden auton 2:08

BMW esitteli visionsa tulevaisuuden autoilusta satavuotissyntymäpäivänsä kunniaksi.

Autonvalmistaja BMW esitteli virtaviivaisen tulevaisuuden auton satavuotisjuhlissaan Münchenissä ja samalla oman veikkauksensa, miltä automallit tulevaisuudessa tulevat näyttämään.

Vision Next 100 -automallin tarkoituksena on tarjota maistiaiset tulevaisuuden autoilusta. Kuljettaja voi valita, ohjaako hän autoa itse vai antaako ohjakset automatiikalle.

Kun kuljettaja ohjaa autoa, auto määrittelee parhaan ajolinjan ja nopeuden. Itseohjautuvassa tilassa ohjauspyörä vetäytyy sisään, ja kuljettaja sekä vieressä istuva henkilö voivat kääntyä istumaan kasvokkain.

Malli on pituudeltaan 4,9 metriä ja korkeudeltaan 1,37 metriä. Suunnittelijat käyttivät auton valmistukseen pääosin kierrätettyjä ja uusiutuvia materiaaleja.

BMW:n futuristinen konsepti esittelee tulevaisuusautoilun trendin, jossa itseohjautuvuuden lisäksi myös ohjauspyörä on jätetty autoon, vaikka teknologia kehittyisi kuinka pitkälle.

– Jos ajan moottoritiellä tai istun ruuhkassa, haluanko ajaa autoa vai haluanko hyödyntää tämän ajan ja vastata sähköposteihin? Haluan käyttää tämän ajan hyödyksi. Ja olen autofani, kertoo Autocar-lehden julkaisujohtaja Jim Holder.

Lähde: AP

Lue myös:

    Uusimmat