Blockfestin yksi pääesiintyjistä peruutti viikko ennen esiintymistä – "Jossain vaiheessa joku haastaa artistin oikeuteen"

Blockfestin pääesiintyjä Travis Scott perui vain viikkoa ennen kaavailtua esiintymistään.

Tampereella järjestettävien Blockfest-festivaalien pääesiintyjä Travis Scott perui viime viikolla esiintymisensä Ratinan stadionilla. Scott palkattiin esiintymään maanantaina New Yorkissa järjestettävässä MTV VMA -gaalassa ja perui kaksi Euroopan esiintymistään, mukaan lukien Blockfestin.

Scottin korvaajaksi ilmoitettiin keskiviikkona yhdysvaltalaisräppäri Nas, jonka uusin levy Nasir ilmestyi kesällä. Nasir oli osa Kanye Westin tuottamien albumien putkea. Kesällä West julkaisi viisi tuottamaansa albumia viikon välein, mukaan lukien myös Blockfesteillä nähtävän Pusha T:n uuden Daytona-levyn.

Blockfestin vastaava tuottaja Kalle Kallonen kommentoi valitettavaa peruuntumista MTV:lle sähköpostitse. Peruuntumisen tieto tuli järjestäjille 10. päivä elokuuta. Kallosen mukaan Nas saatiin korvaajaksi nopealla aikataululla, sillä artistilla ja festivaalin järjestäjillä on hyvä suhde ennestään. Nas esiintyi Blockfesteillä viimeksi vuonna 2016.

Tänä vuonna sekä Blockfest, että Weekend Festival ovat kokeneet lukuisia kolauksia peruuttavien artistien vuoksi. Weekend Festivalin pääesiintyjäksi kaavailtu trap-trio Migos perui keväällä, Blockfest-esiintymisensä ovat peruneet tänä vuonna muun muassa Travis Scott, Lil Pump ja Playboi Carti. Kallonen myöntääkin, että rap-musiikin genressä peruuntumiset ovat muita musiikkigenrejä yleisimpiä, mutta ei usko tästä tulevan yhdysvaltalaisartisteille tapaa.

– Artistikin haluaa rahaa ja huonomaineisia ei enää bookata keikalle. Lisäksi jossain vaiheessa joku haastaa artistin oikeuteen, Kallonen totesi MTV:lle sähköpostitse.

Blockfest on kahden päivän pituinen kaupunkifestivaali Tampereella. Perjantaina festivaaleilla nähdään rap-suuruus Post Malone ja lauantaina illan päättää suomalaistähti Cheek.

Lue myös:

    Uusimmat