Blinit tattarilla

Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan voi seuraavana iltana herkutella. Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun. Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin

Voit valmistaa blineistä bliniburgereita: laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5-6 burgeria.

Noin 10 kpl

4 dl Bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20 g hiivaa
2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lisäksi:
mätiä (tai savulohta), sipulisilppua ja smetanaa

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat