Black lives matter -aktivisti Oluwatoyin Salau löydettiin kuolleena – "Kaikki rakkaus eloonjääneille"

Muutama päivä sitten Black lives matter -aktivisti Oluwatoyin Salau kirjoitti Twitter-tilillään, että eräs mies oli häirinnyt häntä. Nyt Salau on löydetty kuolleena, kirjoittaa The Sun.

19-vuotias tallahasseelainen Oluwatoyin Salau on yksi tuhansista viime aikoina Yhdysvalloissa Black lives matter -mielenosoituksiin osallistuneista.

Kesäkuun kuudentena päivänä Salau kirjoitti Twitterissä, että eräs mies oli häirinnyt häntä. Mies oli tarjonnut Salaulle kyydin ja nukkumapaikan, kirjoittaa the Sun.

Salau kertoi väärinkäytöstä ja että hän oli onnistunut lähtemään miehen kotoa. Samana päivänä Tallahasseen poliisi tiedotti Salaun kadonneen.

Viime sunnuntaina löydettiin kaksi ruumista muutaman kilometrin päästä paikasta, jossa Salau nähtiin viimeistä kertaa elossa. Poliisi vahvisti myöhemmin, että toinen ruumiista oli Salaun, kertoo The Sun.

Poliisi on pidättänyt epäillyn 49-vuotiaan miehen.

Salau oli aktiivinen oikeuksien puolestapuhuja

Salau kirjoitti usein Twitterissään poliisivoimista ja siitä, kuinka afrikkalais-amerikkalaisia kohdellaan epäoikeudenmukaisesti.

Poliisin vahvistettua Salaun kuoleman sosiaalisessa mediassa alkoi levitä häshtäg JusticeForToyin ja monet painottivat sitä, kuika afrikkalais-amerikkalaisia naisia pahoinpidellään.

”Kaikki rakkaus taistelussamme eloonjääneille. Kun sanomme #SayHerName, havainnollistamme poliisivoimia ja väkivaltaa naisia vastaan ”, kuuluu yksi twiiteistä. 

Useat Black lives matter -aktivistit ovat vaatineet Tallahasseen poliisia vastuuseen siitä, ettei se kyennyt tarjoamaan turvaa Salaulle, the Sun kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat