Bikineihin puetut lapsimallit aiheuttivat kohun – kerro mielipiteesi!

Kiinassa on noussut kohu viisivuotiaiden pikkutyttöjen bikinikuvista. Kerro mielipiteesi – vaaditaanko lapsia nykyään nopeammin aikuisten maailman haasteisiin?

Kiinassa on noussut kohu viisivuotiaiden pikkutyttöjen käyttämisestä hyväksi autojen markkinoinnissa. Kuvat bikineissä ja saappaissa keikistelevistä tytöistä ovat levinneet verkossa, ja saaneet aikaiseksi vastalauseiden aallon.

–Tämä kuvaa moraalista rappiota, puhisi eräs Sina Weibo -mikroblogipalvelun käyttäjä.

Lapsimallit palkannut yhtiö toivoi kohun laantuvan, mutta myös puolusti mainoskampanjaa. 7-Wind Model Costume -yhtiön johtajan Zhang Pingin mukaan lapsimalleista vain kaksi oli viisivuotiaita, ja kaikilla oli osallistumiseen lupa vanhemmiltaan.

Zhang arveli lisäksi, että pikkutytöille esiintyminen autonäyttelyn mannekiinina oli omiaan "vahvistamaan heidän itsetuntoaan". Kiistelty autotapahtuma järjestettiin viime viikolla Wuhanin kaupungissa.

Aikaisemmin lapsuudesta aikuisuuteen?

Myös Suomessa on keskusteltu lasten ja aikuisten maailman sekoittumisesta, viimeksi kohua aiheutti lasten missikisojen järjestäminen Suomessa. Ilmiötä vastustavien mielestä kisat ovat lapsille sopimattomia ja ne lyhentävät aikaa, jolloin lapsi saa käyttäytyä lapsen tavoin.

Kerro mielipiteesi – astuvatko lapset nykyään aikaisemmin aikuisten maailmaan kuin ennen? Perustele vastauksesi ja kirjoita kommenttisi äänestyksen jälkeen Näytä perustelut -linkin takaa ja klikkaamalla tämän jälkeen keltaisen huutomerkin luota löytyvää kohtaa "Kirjoita perustelu".

STT/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja