F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Bernie Ecclestone paljasti Michael Schumacherin kanssa käymänsä keskustelun, joka osoittaa, mikä Ferrarilla on pielessä – "Se oli ehkä se syy"

6:09
Giancarlo Fisichella kertoi C Moren Urheilusuora-ohjelmassa, mikä teki Michael Schumacherista eriyislaatuisen kuljettajan. Muisto Hockenheimista 1997 ei unohdu koskaan.

Bernie Ecclestone on asettunut Sebastian Vettelin tueksi sen jälkeen, kun saksalaiskuskin kerrottiin lähtevän Ferrarilta kauden 2020 päätteeksi. Vettel siirtyi Ferrarille kauden 2014 jälkeen, ja Maranellossa toivottiin hänen johtavan tallin ensimmäiseen MM-titteliin sitten vuoden 2008. Tuo odotus kuitenkin jatkuu edelleen.

Ecclestone tiedetään Vettelin hyväksi ystäväksi, ja hän näkisi mielellään saksalaisen ensi kaudellakin ykkösissä – ennen kaikkea Mercedeksellä. Jotkut tahot ovat väläytelleet jopa sitä, että mikäli Ecclestone johtaisi vielä F1-sirkusta, hän junailisi Vettelin Mercedekselle vaikka väkisin.

Näkemykset Red Bullilla neljä maailmanmestaruutta voittaneesta Vettelistä ovat muuttuneet suuresti hänen Ferrari-vuosiensa aikana – ja nimenomaan kielteiseen suuntaan. Vettelin kriitikoita ovat ruokkineet ne lukuisat virheet, joita hän on tehnyt erityisesti viimeisten parin vuoden aikana.

Ecclestone taas on monien muiden tavoin sitä mieltä, ettei Ferrari olisi voinut suistaa Mercedestä valtaistuimelta, vaikka Vettelin näkyvimmät ja noloimmat virheet olisivatkin jääneet tekemättä.

89-vuotias britti vertaa Ferrarin nykytilaa siihen, kun talli dominoi F1-ratoja vuosituhannen alussa. Ecclestone uskoo, että punaisten ylivoima oli mahdollista pääosin siksi, että Michael Schumacherin ote oli niin rautainen. Schumacherilla oli lisäksi apunaan ranskalainen tallipäällikkö Jean Todt, ja hän oli houkutellut Benettonilta mukaansa teknisen johtajan, britti Ross Brawnin ja eteläafrikkalaisen pääsuunnittelijan Rory Byrnen.

Vettel ei ole johtajana maanmiehensä kaltainen, mutta Ecclestonen mukaan hänellä ei ole ollut mahdollisuuttakaan olla.

Nyky-Ferraria pyöritetään pääosin italialaisin voimin, olkoonkin, että esimerkiksi tallipäällikö Mattia Binotto on syntyjään Sveitsistä, ja Ecclestone on sanonut jo pitkään, että italialaisten luonteenlaatu ei hänen mielestään kerta kaikkiaan sovi F1-tallin pyörittämiseen.

– Michaelin tilanne Ferrarilla oli toisenlainen. Kysyin häneltä kerran, kuka tallia johtaa. Hän vastasi "minä". Se oli ehkä se syy, miksi he menestyivät niin hyvin. Ferrarin johto ei koskaan tukenut Vetteliä niin kuin he tukivat Schumacheria, Ecclestone sanoi espanjalaisen Marcan mukaan.

Yhden poikkuden Ecclestone on tehnyt italialaisiin liittyen. Kaksi vuotta sitten hän sanoi, että Ferrari olisi palannut mestaruuskantaan ellei pääjohtaja Sergio Marchionne olisi kuollut yllättäen heinäkuussa 2018. Marchionne oli Ecclestonen mukaan hyvä johtaja.

– Ferrari olisi voittanut mestaruuden ilman sitä. Hän oli inspiroiva mies, joka sai osakseen kunnioitusta. Hänen läsnäolonsa olisi saanut ihmiset luottavaisemmiksi, Ecclestone sanoi tuolloin Motorsportin mukaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja