Mainos

Bensa naurettavan halpaa USA:ssa – Hummerien menekki taas nousuun

Amerikkalaiset autoilijat ovat päässeet nauttimaan öljyn hinnan laskusta ihan eri tavalla kuin esimerkiksi Suomessa. Bensan hinta on Yhdysvalloissa laskenut jyrkästi, sillä verojen osuus hinnasta on erittäin pieni. 

Esimerkiksi viime kesänä 35 litraa bensaa viikossa kuluttavan korealaisauton tankin täyttäminen maksoi Washingtonin alueella liki 30 euroa. Nyt se maksaa reilusti alle 20 euron verran.

Bensa myydään Yhdysvalloissa gallonissa - juuri nyt litranhinnaksi tulee noin 50 senttiä.

Halvan bensan vuoksi paljon kuluttavat isot autot ovat alkaneet jälleen käydä hyvin kaupaksi.  Nyt ostajia löytyy käytettyjen autojen kaupoissa jopa Hummer- bensasyömäreille – autoille, joiden suunnittelussa käytettiin mallina armeijan panssariajoneuvoja.

Suurten autojen myynti nousi marraskuussa yli 10 prosenttia ja pienten autojen myynti laski saman verran.

Ympäristöystävällisyydelle halpa öljy tekee paljon hallaa. Vihreän teknologian yritysten lähitulevaisuus ei näytä kovin hyvältä.

Öljyn hinnan lasku tuo muitakin hintoja alas

Paljon autoilevat amerikkalaiset säästävätkin nyt paljon rahaa, ja ainakin osa tuosta rahasta käytetään jouluostoksiin. Kaupat ovatkin hyvin toiveikkaita joulumyynnin näkymistä.

Yleisesti amerikkalaiset uskovat, että bensan hinta tulee pysymään alhaisena.

Lisäksi monet hinnat tulevat alaspäin, kun kuljetuskulut laskevat ja öljyä raaka-aineena käyttävä muoviteollisuus ryhtyy laskemaan hintoja.

Eilen öljyn hinta laski entisestään. Yhdysvaltojen kasvanut liuskeöljyn tuotanto on yksi syy siihen, eli öljyn tarjonta on kasvanut maailmanmarkkinoilla, mutta kysyntä on laskenut.

Nyt olisi monen mielestä hyvä aika nostaa olemattoman pientä bensaveroa edes pikkaisen, jotta Yhdysvaltojen rapistuvat tiet ja sillat voitaisiin kunnostaa. Harva kuitenkin uskoo poliitikkojen pystyvän tekemään tällaista päätöstä, vaikka bensaveron nousu ei tuntuisi nyt juuri missään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.