Mainos

Bensaa saa nyt vuoden huokeimpaan hintaan

Polttoaineiden hinnat ovat alimmillaan tänä vuonna. Bensan ja dieselin hintoja on painanut erityisestri raakaöljyn hinnan voimakas lasku. Bensalitran keskihinta on nyt noin 1,23 euroa.

Helsingin Roihuvuoressa jonotettiin tänään maan halvinta bensaa. MTV3:n uutisten mukaan bensalitra solahti tankkiin alle 1,14 eurolla, diesel-litran sai alle eurolla.

Kesän huippulukemista bensan ja dieselin hinta on laskenut tasaisesti. Kun heinäkuussa bensalitran keskihinta huiteli lähellä 1,6 euroa, on se tällä hetkellä noin 1,23 euroa. Dieselin keskihinta taas on tippunut kesän yli 1,4 eurosta noin 1,1 euroon.

Osittain syynä on normaali kausivaihtelu. Bensan hinta nousee kesällä, kun lomaliikenne ja bensan kysyntä kasvaa, talvella se taas laskee.

Merkittävämpi tekijä on kuitenkin epävarman taloustilanteen aiheuttama raakaöljyn hinnan huima lasku, kertoo Öljy- ja kaasualan keskusliiton toimitusjohtaja Jarmo Nupponen:

- Tässähän on raakaöljyn hinta itse asiassa laskenut huipputasoltaan ehkä noin kolmannekseen, että me ollaan suurin piirtein 50 dollarin tasolla, kun vielä kesällä hinta oli 145, että se on tietysti pohjasyynä.

Talouskasvun hyytymisen vanavedessä öljyn hinnan ennakoidaan laskevan vielä paljon nykyisestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.