Belgiassa kymmeniä ratsioita Brysselin iskuista – pidätettyjä yli kymmenen

Belgiassa on tehty eilen ja tänään kymmeniä ratsioita, jotka liittyvät Brysselin maaliskuisiin terrori-iskuihin. Ratsioissa on pidätetty poliisin mukaan yhteensä 12 terrori-iskun suunnittelusta epäiltyä.

Oikeusviranomaisten mukaan ratsiat tehtiin, koska tilanteet olivat sellaisia, että "niihin piti puuttua välittömästi". 

– Neljäkymmentä ihmistä vietiin kuulusteluihin, heistä 12 pidätettiin. Tutkintatuomari päättää vielä tämän päivän aikana pidätyksen jatkamisesta, viranomaisten tiedotteessa kerrotaan. 

Tiedotteen mukaan ratsioiden yhteydessä tutkittiin myös yli 150 varastoa. Mahdollisista takavarikoista poliisi suostui kertomaan vain sen, että aseita tai ammuksia ei ole toistaiseksi löydetty. 

Yksi pidätetyistä on poliisin mukaan 30-vuotias mies, joka nimeksi kerrottiin pelkästään Youssef E.A.

Syyttäjän mukaan miestä epäillään muun muassa terroristiryhmään kuulumisesta, murhista ja useista murhayrityksistä. Viranomaiset eivät kertoneet, milloin ja missä mies pidätettiin. 

Viranomaiset rekonstruoivat eilen yhdessä useiden aikaisemmin pidätettyjen epäiltyjen kanssa terrori-iskuihin johtaneita tapahtumia Brysselin Etterbeekin lähiössä. Iskijät käyttivät asuntoa tukikohtanaan ennen iskuja. 

Maaliskuussa Brysselin Zaventemin lentokentälle ja Maalbeekin metroasemalle tehdyissä pommi-iskuissa kuoli 32 ihmistä ja kymmeniä haavoittui.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja