BBC: Entiseltä Britannian konsulaatin työntekijältä räjähdysaltis syytös: Minua kidutettiin Kiinassa

1:58
Hongkongin levottomuudet eivät näytä laantumisen merkkejä. Nyt Simon Cheng kertoo, että Kiina on pitänyt kiinni otettuja mielenosoittajia säilössä Kiinan puolella.

Hongkongissa asuva Britannian konsulaatin entinen työntekijä on astunut julkisuuteen väitteiden kanssa, jotka voivat johtaa selkkaukseen Britannian ja Kiinan välillä.

Hongkongin kansalainen Simon Cheng kertoo BBC:n haastattelussa, että hänet otettiin kiinni 15 päiväksi Kiinassa hänen vierailtuaan maassa.

– Minut kahlittiin, silmäni sidottiin ja päähäni laitettiin huppu, Cheng kertoo haastattelussa. Hän kertoo joutuneensa hakatuksi, ja hänen piti kirjoittaa tunnustuksia pakotettuna.

Sanasota maiden välillä

Britannian hallituksen lähteet sanovat BBC:lle Chengin väitteiden olevan uskottavia. Britannian ulkoministeri Dominic Raab on kutsunut Kiinan Britannian suurlähettilään kuultavaksi tapauksen johdosta.

– Olemme raivostuneita herra Chengin häpeällisestä kohtelusta Kiinan emämaassa. Olemme tehneet selväksi, että odotamme Kiinan viranomaisten selvittävän tapahtuneen ja saattavan syylliset vastuuseen, Raab sanoi BBC:lle.

Kiina on kieltäytynyt kutsusta. Sen sijaan he ovat kutsuneet Britannian suurlähettilään luokseen ilmaistakseen närkästyksensä.

– Toivomme, että Britannia olisi viisas ja lopettaisi puuttumisen Hongkongin ja Kiinan sisäisiin asioihin. Loppujen lopuksi se vain vahingoittaa Britannian omia etuja, Kiinan edustaja sanoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja