Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Basilikainen jauhelihakastike ja juustosarvet 29.5.2000

Julkaistu 25.05.2001 15:45

toim. Ari Malmberg

500 g tomaatteja
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
500 g nauta-sika jauhelihaa
1 nippu tuoretta basilikaa
1 rkl sokeria
suolaa mustapippuria
tilkka oliiviöljyä

Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha kuumalla paistinpannulla kahdessa erässä.

Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla. Lisää tomaattikuutiot. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua, kunnes nesteestä on osa haihtunut pois. Lisää ruskistettu jauheliha.

Leikkaa basilikan lehdet hienoksi silpuksi ja lisää ne kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Lopuksi kaada päälle loraus oliiviöljyä. Tarjoa keitetyn spaghetin tai tagliatellen ja juustosarvien kanssa

Juustosarvet

2 dl vettä
25 g (puoli palaa) hiivaa
2 dl grahamjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
suolaa
1 rkl öljyä
2 dl juustoraastetta
(kananmunaa tai maitoa voiteluun)

Valmista taikinanjuuri sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita.
Anna taikinanjuuren seistä lämpöisessä paikassa, kunnes se kuplii. Lisää loput jauhot, öljy ja puolet (1 dl) juustoraasteesta.
Vaivaa hyvin ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahtia ja kauli kaksi noin puolen sentin paksuista pyöreää leipää. Jaa leivät taikinapyörällä neljään osaan. Laita loppu juustoraaste taikinapalojen päälle ja rulla taikinoista sarvia. Anna kohota liinan alla peitettynä. Voitele munalla tai maidolla ja paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä"Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Vakuutukset

    Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"

  • 17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • 14:45
    Sauna

    Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä

  • 12:27
    Elektroniikka

    "Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja