Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Basilikainen jauhelihakastike ja juustosarvet 29.5.2000

Julkaistu 25.05.2001 15:45

toim. Ari Malmberg

500 g tomaatteja
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
500 g nauta-sika jauhelihaa
1 nippu tuoretta basilikaa
1 rkl sokeria
suolaa mustapippuria
tilkka oliiviöljyä

Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha kuumalla paistinpannulla kahdessa erässä.

Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla. Lisää tomaattikuutiot. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua, kunnes nesteestä on osa haihtunut pois. Lisää ruskistettu jauheliha.

Leikkaa basilikan lehdet hienoksi silpuksi ja lisää ne kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Lopuksi kaada päälle loraus oliiviöljyä. Tarjoa keitetyn spaghetin tai tagliatellen ja juustosarvien kanssa

Juustosarvet

2 dl vettä
25 g (puoli palaa) hiivaa
2 dl grahamjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
suolaa
1 rkl öljyä
2 dl juustoraastetta
(kananmunaa tai maitoa voiteluun)

Valmista taikinanjuuri sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita.
Anna taikinanjuuren seistä lämpöisessä paikassa, kunnes se kuplii. Lisää loput jauhot, öljy ja puolet (1 dl) juustoraasteesta.
Vaivaa hyvin ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahtia ja kauli kaksi noin puolen sentin paksuista pyöreää leipää. Jaa leivät taikinapyörällä neljään osaan. Laita loppu juustoraaste taikinapalojen päälle ja rulla taikinoista sarvia. Anna kohota liinan alla peitettynä. Voitele munalla tai maidolla ja paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiKuluttaja vaati korvauksia, kun uudehko Mersu meni rikki – tähän seikkaan myyjä vetosi kieltäytyessäänAlle yksi miljoonasta – Kaliforniassa syntyi vauva, jonka ei olisi pitänyt selvitäTiesitkö? Näin saat valkosipulin hajun pois sormistaVäärässä paikassa väärään aikaan? Entinen ensihoitaja kertoo, mikä uhkaa potilasturvallisuuttaMcDonald'sin toimitusjohtajan suorasukainen uraneuvo voi "loukata tunteita" – "Kukaan ei välitä..."

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Kuluttajariidat

    Kuluttaja vaati korvauksia, kun uudehko Mersu meni rikki – tähän seikkaan myyjä vetosi kieltäytyessään

  • Eilen17:41
    Vauvat

    Alle yksi miljoonasta – Kaliforniassa syntyi vauva, jonka ei olisi pitänyt selvitä

  • Eilen17:04
    Ruokaniksit

    Tiesitkö? Näin saat valkosipulin hajun pois sormista

  • Eilen14:04
    Terveydenhuolto

    Väärässä paikassa väärään aikaan? Entinen ensihoitaja kertoo, mikä uhkaa potilasturvallisuutta