Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Baba-leivokset

Baba-leivokset
Baba-leivoksetMTV3
Julkaistu 31.01.2008 09:31(Päivitetty 31.01.2008 10:03)
  • 2,5 dl maitoa
  • 40 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2,2 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus muskottia
  • 2 rkl rusinoita ja korintteja
  • 2-3 munaa
  • 200 g pehmeää voita
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 kanamuna (voiteluun)
  • kostutusliemi:
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 sitruunan kuori
  • 0,5 dl rommia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon noin 1/3 osa vehnäjauhoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30 min. Sekoita suola, puolet sokerista ja mausteet keskenään ja lisää taikinajuureen sekoittaen. Vatkaa munat ja loput sokerista vaahdoksi. Sekoita vaahto muiden ainesten joukkoon. Lisää mukaan myös rusinat ja korintit. Vaivaa taikina kimmoisaksi vehnäjauhoilla ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi nokareina joukkoon. Jaa taikina voideltuihin muotteihin. Anna kohota hetki liinan alla. Voitele pullien pinta munalla. Kypsennä babat uunin keskitasolla 170-asteessa noin 20-25 minuuttia.

Keitä kostutusliemen ainekset kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Pyöritä babat lämpimässä liemessä ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljajäätelön ja esim tuoreen ananaksen kera.

Lisää aiheesta:

Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?